Cultură

Omagiu adus dramaturgului româno-francez Eugene Ionesco

Omagiu adus dramaturgului româno-francez Eugene Ionesco

Teatrul Național Eugen Ionesco din Chișinău reușește să surprindă nu doar prin spectacole, dar și prin evenimente unde se adună lume din domeniul culturii. De ziua plecării la cele veșnice, acum 30 de ani, a marelui dramaturg Eugène Ionesco, la 28 martie 1994 la Paris, astăzi personajele ionesciene revin în scenă, la prima ediție din acest an a evenimentului „Nocturne la Teatrul Național Eugen Ionesco” , într-un spectacol de revistă cu genericul D’ale Ionescului.

În cadrul evenimentului vor răsuna poezii din „Elegii pentru ființe mici”, se vor juca scenete din piesele dramaturgului, monologuri ale unor personaje ionesciene celebre. Totodată se vor interpreta cântecele preferate ale lui Ionesco din perioada interbelică, în română și franceză. Se va evoca, pe viu și pe skype sau zoom, personalitatea lui de către artiști și oameni de cultură de pe toate meridianele. Nu în ultimul rând, se va lua legătura cu marele dramaturg, pentru un interviul excepțional, în ce fel, rămâne o surpriză. 

Tradiţional în cadrul Nocturnelor este și un invitatat special, iar în ediția de astăzi va fi scriitoarea Lorina Balteanu, alături de pictorul Nicolae Latunov care își expune colecția sa cu rinoceri, inspirat fiind de piesa „Rinocerii”. Eveniemntul va avea loc astăzi la Teatrul Național Eugen Ionesco din Chișinău.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter