Sport

Naționala de seniori a Republicii Moldova a încheiat cantonamentul din Turcia cu o victorie categorică

Naționala de seniori a Republicii Moldova a încheiat cantonamentul din Turcia cu o victorie categorică

Elevii lui Serghei Cleșcenco nu le-au lăsat nicio șansă rivalilor din Insulele Cayman și s-au impus la o diferență de patru goluri, aceasta fiind prima lor victorie din 2024.

"Tricolorii" au înscris câte două goluri în ambele reprize ale meciului de verificare de ieri. Vitalie Damașcan a deblocat tabela de scor, după care a urmat reușita lui Artur Ioniță. Mijlocașul a marcat în tricoul naționalei pentru prima dată din 2018. În actul secund, a venit rândul lui Ion Nicolaescu să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Atacantul a transformat un penalty și a ajuns la 15 goluri pentru selecționată. Rezultatul de 4 la 0 a fost stabilit de Victor Bogaciuc, care s-a făcut remarcat în premieră în lotul "tricolorilor".

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala de fotbal a Republicii Moldova: "Suntem mulțumiți de cantonament. Am avut două meciuri. Bineînțeles că adversarul a fost mai slab, dar sunt, totuși, bucuros că echipa a fost concentrată până la ultima secundă de meci și nu i-a lăsat nicio șansă adversarului."

În această notă pozitivă, naționala Republicii Moldova a încheiat cantonamentul din Turcia, organizat în scopul pregătirii pentru meciurile din Liga Națiunilor. "Tricolorii" se vor confrunta cu Andora și Malta, iar toate partidele sunt programate în toamnă. Până atunci, însă, trupa lui Serghei Cleșcenco va disputa încă două meciuri amicale, cu Cipru și Ucraina, ambele în luna iunie, pe stadionul "Zimbru" din Chișinău.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter