Actualitate

Mark Feygin: Vizita la Chișinău a lui Venediktov și interviul cu Ilan Șor sunt operațiuni speciale ale Kremlinului

Mark Feygin: Vizita la Chișinău a lui Venediktov și interviul cu Ilan Șor sunt operațiuni speciale ale Kremlinului

Recenta vizită la Chișinău a jurnalistului rus Alexei Venediktov urmată de un interviu cu fugarul condamnat Ilan Șor este o nouă operațiune specială a Kremlinului, de această părere este avocatul și vlogger-ul rus Mark Feygin. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu în Exclusivitate acordat jurnalistului TVR MOLDOVA, Constantin Uzdriș.

Constantin Uzdriș, jurnalist TVR MOLDOVA: „ Recent la Chișinău a venit o persoană cu care ați avut o relație personală. E vorba de Alexey Alekseevich Venediktov. El a oferit interviuri, a luat interviuri, apoi s-a întors la Moscova și l-a intervievat pe Ilan Şor, despre care autoritățile Republicii Moldova spun că este acum principalul instrument al Moscovei pentru a destabiliza situația din Moldova. Din punctul dumneavoastră de vedere, este un fel de operațiune specială sau este doar o vizită a unui jurnalist de la Moscova?”

„Venediktov pur şi simplu nu este jurnalist. Nu-l interesează interviul pe care îl ia în Moldova. El îndeplinește o anumită misiune care i-a fost încredinţată de administrația prezidențială. Ei bine, el are legături strânse cu Kiriyenko - un prieten al lui Peskov, interacționează strâns cu Lavrov și, în principiu, cu câțiva oameni de seamă din Lubianka. Toţi aceştia, desigur, sunt legaţi de Kremlin ca atare, dar în principiu acţiunile lor sunt coordonate de administrația prezidențială. El nu călătoreşte nicăieri şi nu ia interviuri întâmplător. Acest lucru trebuie înțeles. El a călătorit în Letonia, vizitează adesea Europa. Să începem de la faptul că el a fost redactorul Gazprom Media, post de radio deținut de Gazprom Media. El a fost o persoană care a efectuat diverse tipuri de operațiuni speciale, operațiuni politice, desigur. E vorba anume despre ele. Iar în raport cu Moldova, acţionează în aceeaşi calitate”, a menționat juristul rus.

Potrivit lui Feygin, Alexei Venediktov ar fi încercat să se impună și Ucraina însă a fost respins de către publicul ucrainean. 

„Apropo, el își dorea foarte mult să pătrundă în Ucraina, să se afle acolo, să devină un fel de mediator. Dar în Ucraina nu sunt proști. Acum războiul e în desfăşurare şi el imediat a fost respins. În Moldova și în alte țări unde nu totul este evident, el e primit şi de aceea el îndeplineşte un fel de misiune făcând navetă pentru a stabili conexiuni și a media în interesul Kremlinului. Este important să înțelegem că nu acţionează în numele păcii, în interesul Moldovei, al democrației, ci în interesul Kremlinului. El primește bani pentru asta. Lui i se încredinţează sarcini pentru asta. Deci, fără îndoială, călătoriile lui publice, de faţadă, sunt făcute pentru a sprijini operațiunile speciale ale Kremlinului. Fără îndoială!”, a adăugat Feygin.

Mark Feygin este un fost avocat rus care a apărat în instanță fostul pilot ucrainean Nadejda Savcenko dar și trupa Pank Pussy Riot. A devenit popular după ce a lansat un canal de YouTube Feygin Live și a susținut Kievul în războiul declanșat de Rusia.

Mai multe detalii din Interviu vor putea fi urmărite sâmbătă de la ora 18:30 în cadrul Interviurile Telejurnalului de la TVR MOLDOVA și duminică pe site-ul www.tvrmoldova.md.


 

author-img_1