Actualitate

Studenții care au decis să devină membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din cadrul Mitropoliei Basarabiei dornici să se implice în tot mai multe acțiuni de voluntariat

Studenții care au decis să devină membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din cadrul Mitropoliei Basarabiei dornici să se implice în tot mai multe acțiuni de voluntariat

Studenții din Chișinău ce au decis să devină membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din cadrul Mitropoliei Basarabiei sunt dornici să se implice în tot mai multe actiuni de voluntariat. Organizația s-a relansat recent, iar toţi membrii-voluntari și-au stabilit prioritățile. La eveniment au fost prezenți și voluntarii de la ASCOR Iași.

Eugeniu este student la Facultatea de Istorie de la USM și a decis să membru al echipei ASCOR Chișinău.


EUGENIU voluntar, ASCOR Chișinău: „De mic copil am făcut voluntariat, din calasa a 7-ea fiind în Gimnaziu în sat am făcut coluntariat timp de 3 ani. Apoi venin în oraș, absolvind seminarul teologic la fel am făcut voluntariat și acum la facultate sunt fericit că voi putea să continui activitatea de voluntar".


Și Anghelina a decis să facă parte din ASCOR Chișinău pentru o mai bună comunicare cu semenii ei și implicare în activități civice.


ANGHELINA, membru ASCOR Chișinău: „Fiind foarte apropiată de Dumnezeu cred că vreau să am alături tineri care, și ei, au aceeași dragoste. De obicei sunt mai retrasă, dar sper că odată cu implicarea mea în ASCOR să se schimbe lucrurile."


La relansarea ASCOR Chișinău, voluntarii de la Iași au împărtășit din experiența lor cu tinerii de la Chișinău.


FLORENTINA voluntară, ASCOR Iași: "Este și o oportunitate de a da ceea ce ești tu și din ceea ce ai primit tu. Pentru că omul care doar adună și nu împarte este un om sărac și atunci din bucuria aceasta de a împărți și ajuta m-a făcut și m-a motivat să fiu aici alături de cei din Chișinău. "


IULIAN TOMEAC președinte, ASCOR Iași: „Este un context în care tinerii se descoperă pe ei însisi, unii pe alții. 1.23-1.33 În ASCOR Iași avem 600 de membri, sunt studenți de la toate facultățile din Iași. Cei mai mulți sunt de la medicină, teologie. Ne interesează să sprijinim toți tinerii ortodocsi astăzi, de asta suntem aici la Chișinău. Ne bucurăm de faptul că tinerii vor și aici să facă lucruri frumoase”.


ILIE CUCU, preot îndrumător, ASCOR Chișinău: „Încercăm să creăm contextul potrivit pentru acești tineri pentru a se putea întâlni, pentru a putea comunica între ei, a lega o prietenie și pentru a putea împărtăși aceleași valori duhovnicești. Obiectivul nostru este să ajungem cea mai mare asociație de studenți din țară”.


Asociația Studenților Creștini – Ortodocși din România a fost creată în 1990 la București, la inițiativa unor studenți și doctoranzi. Filiala ASCOR Chișinău își propune să-i încurajeze tinerii ortodocși români din Republica Moldova să se implice în activități de sprijin pentru semenii lor și a Bisericii.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter