Social

O tânără de 19 ani din Orhei, însărcinată în aproape şase luni, a dispărut de cinci zile. În acest caz, poliţiştii au reţinut un suspect

O tânără de 19 ani din Orhei, însărcinată în aproape şase luni, a dispărut de cinci zile. În acest caz, poliţiştii au reţinut un suspect

O tânără de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, e de negăsit de cinci zile. Ultima dată a fost observată în timp ce urca într-o maşină de ocazie. După patru zile, oamenii legii l-au reţinut pe şoferul automobilului, însă acesta refuză să colaboreze cu ei. În toate aceste zile, zeci de poliţişti şi voluntari s-au mobilizat şi caută tânăra prin păduri, dealuri, lacuri, clădiri părăsite, dar şi în satele învecinate.

ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Tânăra de 19 ani a urcat, vinerea trecută, într-o mașină chiar din această stație de autobuz și a plecat într-o direcție necunoscută. Momentul în care aceasta ia mașina de ocazie a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Poliția a reușit abia aseară sa identifice automobilul, iar șoferul a fost reținut. Din nefericire, el nu face declarații. Oamenii legii, împreună cu mulţi voluntari, continua să o caute pe tânără.

Ana-Maria este studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei şi pentru un câştig în plus, făcea ore suplimentare. Vineri seara, în jurul orei 21:00, fata revenea dintr-un sat vecin, după o meditaţie. Şi-a rugat iubitul ei să o ia, însă acesta i-a spus că va veni o altă persoană. Iubitul fetei a refuzat să ne ofere un interviu, însă am reuşit să discutăm cu mătuşa acestuia.

PARASCOVIA BEJENARI, locuitoare, Orhei: El i-a zis: când te urci în maşină, îmi scrii. Fata a urcat în maşină şi a scris, băiatul are acest mesaj. La scurt timp, după cinci minute, băiatul care trebuia să ajungă cu maşină îl sună să întrebe: unde este, nu e nimeni la oprire? Şi el i-a scris repede ei înapoi: în ce maşină ai urcat, unde eşti? Ea nu a mai răspuns, el a sunat-o şi a plecat apelul după care a fost întrerupt, apoi s-a închis telefonul şi după aia nimic.

Femeia are doar cuvinte bune despre tânără.

PARASCOVIA BEJENARI, locuitoare a municipiului Orhei: Era o fată foarte cuminte. Era o persoană foarte închisă, aşa era felul ei. Cred că era astfel din cauza situaţiei familiale, era cea mai mare mare şi ducea toate resonsabilităţile.

Zeci de locuitori din raionul Orhei s-au implicat în căutări.

"Am căutat toate dealurile, inclusive din – Morozeni, Nicolaeiuca... până la Selişte, nimic. Eu am să merg până la urmă, vreau să o văd pe Ana-Maria, să o găsim vie, nevătămată."

Potrivit poliţiei, automobilul a pornit din stația de autobuz spre o zonă industrială din orașul Orhei, unde a staționat aproximativ opt minute. După aceasta, a plecat într-o direcție necunoscută. Abia aseară, vehiculul a fost identificat, iar proprietarul a fost reţinut pentru 72 de ore. Acesta este un bărbat de 45 de ani, originar din raionul Teleneşti. Astăzi, oamenii legii au căutat cu drone perimetrul zonei industriale. Au fost ridicate imaginile video de pe câteva camere de supraveghere cu tânăra care urcă în maşină, dar pe niciuna nu se vede momentul în care tânăra dispare.

EUGENIU BORŞ, şeful adjunct, IP Orhei: Persoana reţinută nu conlucrează cu organul de urmărire penală. Şi iarăşi, în inetresul urmăririi penale nu vă putem oferi alte informaţii. Concomitent, la maxim a fost astăzi implicat mai mult efectiv în lucru tehnic, adică vizualizarea imaginilor de pe camerele video. Automobilul a fost ridicat din gospodăria persoanei bănuite.

Ana-Maria are 1.65 m înălțime, păr castaniu și ochi căprui. Purta pantaloni negri, tricou alb și o bluză neagră. Persoanele care au vazut-o sau au alte informaţii, sunt rugaţi să sune la 112 sau la numărul de telefon 078325001.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter