Recomandări

Retrospectiva săptămânii politice, în discuţii la Punctul pe AZi

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Curtea Constituțională a anulat modificările legislative prin care majoritatea parlamentară PAS a interzis foștilor membri ai Partidului Șor să candideze timp de 3 ani. Acest lucru nu schimbă rezultatele alegerilor locale din 2023, la care aceștia nu au fost admiși. În plus, președintele Parlamentului a spus că deputații vor modifica din nou legea, ținând cont de decizia Curții, ca să nu permită „grupărilor criminale să deturneze procesele electorale şi să submineze democrația”.

În alt context, moldovenii care trăiesc în SUA și Canada vor putea să voteze prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. 

Deputații au aprobat în prima lectură proiectul de lege. Un alt subiect: expertiza imaginilor video, în care fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon apare cu o sacoșă neagră, va începe abia în luna martie a anului 2025. 

Despre aceastea, dar şi despre alte subiecte va discuta jurnalistul Vasile Munteanu cu invitaţii săi: deputatul PAS, Vasile Grădinaru, preşedintele Partidului Platforma DA, Dinu Plângău şi analistul de politică externă de la Bucureşti, Costin Ciobanu.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter