Politic

Mesajul premierului Dorin Recean, la 106 ani de la unirea Basarabiei cu România

post-img
Mesajul premierului Dorin Recean, la 106 ani de la unirea Basarabiei cu România

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a acordat un interviu cu prilejul împlinirii a 106 ani de la momentul unirii Basarabiei cu România, transmite euronews. Potrivit premierului, Unirea Basarabiei cu România este un eveniment ce amintește despre niște decizii mature care au făcut din România un stat și mai puternic.

Dorin Recean: ”Este un eveniment foarte important, care ne amintește de niște decizii mature, de niște decizii care au făcut din România un stat și mai puternic. Și eu sunt ferm convins că atunci când există voință, atunci când există susținere, inclusiv populară, atunci când suntem mai mulți împreună suntem și mai puternici, ne aflăm într-o mai mare securitate și putem împreună să producem și mai multă bunăstare.”

Întrebat de ce unirea a fost posibilă în 1918 și de ce nu s-ar putea și acum, Dorin Recean a explicat că au fost realizate în ultimii ani mai multe proiecte pentru interconectarea celor două maluri ale Prutului.

”Eu sunt ferm convins că noi, în ultimii doi ani, am construit mai multe poduri, am construit mai multe drumuri, am interconectat și mai mult cele două maluri ale Prutului cu energie electrică, cu transport rutier și feroviar.

Bucureștiul a investit foarte mult în proiecte de infrastructură, dar și în proiecte mai mici, de exemplu în programul satului european, care vrea să dezvolte condiții de viață bune și prielnice pentru cetățenii din stânga Prutului. Și eu cred că aceasta este cea mai bună formă de a apropia malurile, ” a subliniat Dorin Recean. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter