Noi intimidări de la grănicerii transnistreni: Urnele de vot mobile nu au ajuns la deţinuţii din Bender
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi intimidări de la grănicerii transnistreni: Urnele de vot mobile nu au ajuns la deţinuţii din Bender

Două urne mobile din secţia de votare din localitatea Varniţa, care urmau să ajungă la penitenciarele din municipiul Bender, au fost oprite la postul de grăniceri din transnistria. Acolo, preşedintelui biroului electoral şi unor membri nu li s-a permis trecerea.

Reprezentantul Inspectoratului General al Poliţiei, Marin Maxian, spune că autorităţile au intervenit şi au sesizat Comisia Unificată de Control. Totodată, a fost informat OSCE şi respectiv a fost convocat comandamentul militar pentru pacificatori.

Cu toate acestea, după discuţiile care au avut loc, a mai fost o tentativă pentru a asigura realizarea dreptului de vot a celor deţinuţi în penitenciarele din municipiul Bender, însă fără succes. Imediat ce au intrat pe teritoriul acestui post neconstituţional, automobilul a fost stopat şi membrilor li s-a cerut să se întoarcă înapoi în localitatea Varniţa.

Pe acest caz este pornită o cauză penală, instituţiile de drept din Republica Moldova cercetează situaţia, iar OSCE monitorizează acest proces.
RECOMANDĂRI