FOTO. Liderii politici au fost matinali la acest scrutin. Unii au spus deschis pentru cine au votat, aţii doar au îndemnat oamenii să iasă la vot
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Liderii politici au fost matinali la acest scrutin. Unii au spus deschis pentru cine au votat, aţii doar au îndemnat oamenii să iasă la vot

Lideri politici au fost matinali şi au mers la urnele de vot pentru a-şi pronunta opţiunea electorală dis-de-dimineaţă. Pentru că regulile de joc s-au schimbat în acest an, unii oficiali au spus deschis pentru cine au votat. Alţii însă doar au îndemnat oamenii să iasă la vot pentru a aduce schimbarea.

Co-preşedintele blocului ACUM, Maia Sandu, a votat la secţia de votare din circumscripţia uninominală nr. 27, municipiul Chişinău. "Această guvernare încearcă şi pe ultima sută de metri să fraudeze alegerile,"declară aceasta la ieşirea de la urne. 

„Cu toţii trebuie să conştientizăm cât de gravă este situaţia în RM, cât de important este să punem capăt hoţiilor, degradării, să facem ordine în această societate până nu e prea târziu. Cu toţii înţelegem că o gaşcă de hoţi care a capturat instituţiile statului, pe care le foloseşte în fiecare zi împotriva noastră, care ne sperie, ne ameninţă, care ne sărăceşte, ne alungă copiii de acasă, este tare periculoasă pentru noi toţi”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta PAS şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul mare de cetăţeni din Transnistria care sunt organizaţi şi plătiţi să vină să voteze în dreapta Nistrului. 

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a exercitat dreptul la vot dis-de-dimineaţă. Acesta a mers la ora 7:30, la secţia de votare nr. 10, din sectorul Centrul al capitalei, deşi este candidat şi pe circumscripţia uninominală Nisporeni. Liderul democraţilor a mers la vot fără să anunţe instituţiile de presă.

„Am votat pentru Partidul Democrat, am votat pentru unicul partid care, prin ordinea şi disciplina aduse în instituţii şi în ţară, prin politicile economice promovate, a reuşit să aducă în bugetul ţării cu 15 mlrd de lei mai mult decât au făcut-o guvernările precedente”, a spus Vlad Plahotniuc după ce şi-a exercitat dreptul la vot

Copreşedintele blocului ACUM Platformei DA şi PAS, Andrei Năstase a venit împreună cu soţia şi fiica la secţia de votare.

„Am votat pentru schimbarea lucrurilor în bine în RM. Este momentul adevărului după ani de zile în care am stat în întuneric, minciună. Am votat pentru o viaţă mai bună, pentru legi drepte. Am votat cu dragoste pentru semenii mei, de oamenii acestei ţări, de ţara noastră atât de frumoasă, dar care a avut nenorocul de-a lungul timpului să aibă parte la guvernare de nişte oameni mici, fără caracter, care şi-au bătut joc de ţară şi de oamenii ei”, a declarat Andrei Năstase la ieşirea din secţia de votare.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a îndemnat la vot, "pentru că alegerea fiecărui cetăţean contează"

"Am votat pentru ca în următorii patru ani să continuăm să reparăm drumuri de 10 ori mai multe decât până la guvernarea democrată, să construim şanse egale pentru reuşită acasă pentru toţi tinerii, să continuăm proiecte cum este Prima casă, să creştem în continuare salariile, pensiile, indemnizaţiile, să lucrăm pentru Moldova. Vă îndemn să ieşiţi la vot, pentru că alegerea fiecărui cetăţean contează," a scris democratul pe pagina lui de Facebook. 


 

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă s-a prezentat la Secţia de votare nr. 79 pentru a-şi exprima opţiunea în cadrul alegerilor parlamentare.

El a declarat presei că a votat pentru „a construi Unirea în următorii zece ani” şi a îndemnat cetăţenii să participe la vot.


Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a declarat deschis pentru cine a votat. 

„Am votat pentru echipa noastră pentru echipa Partidului Democrat care a demonstrat că poate guverna. Nimeni nu poate contesta că salariile au fost majorate, mulţi tineri şi-au primit prima locuinţă, venind într-o perioadă de criză”, a spus Filip.


 

Candidatul PSRM, Ion Ceban, şi-a exprimat votul la secţia votare nr. 27/24. Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiştilor a votat pentru ca „ultimii zece ani de dezastru pentru Republica Moldova să treacă în istorie şi să învingă forţa care într-adevăr reprezintă interesele cetăţenilor Republici Moldova”.


RECOMANDĂRI