Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până la 23 februarie 2019, inclusiv
Sursa foto:cec.md Vizualizari:

Alegătorii pot solicita certificate pentru drept de vot până la 23 februarie 2019, inclusiv

Comisia Electorală Centrală informează alegătorii că certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare pînă la data de 23 februarie 2019, inclusiv.

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reşedinţa alegătorului în raza secţiei de votare respective.  

Astfel, membrii biroului electoral vor elibera alegătorului un certificat pentru drept de vot ce permite votarea în orice secţie de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripţia naţională şi la referendumul republican consultativ, şi/sau un certificat pentru drept de vot ce permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripţia uninominală, în orice secţie de votare de pe teritoriul circumscripţiei uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reşedinţa valabilă. 

Comisia Electorală Centrală anunţă într-un comunicat de presă că birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 şi 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

Similare
RECOMANDĂRI