Un susţinător al PSRM ar fi depus o contestaţie în instanţă împotriva spoturilor de campanie ale candidatului PPR
Sursa foto:PPR Vizualizari:

Un susţinător al PSRM ar fi depus o contestaţie în instanţă împotriva spoturilor de campanie ale candidatului PPR

Partidul Socialiştilor atacă, prin interpuşi, Partidul Popular Românesc (PPR) şi candidatul său la funcţia de primar al municipiului Chişinău, încercând să restricţioneze campania electorală. Despre asta a anunţat liderul PPR, candidatul la funcţia de edil al Chişinăului, Vlad Ţurcanu.

Potrivit lui, spoturile sale de campanie ar încălca prevederi ale legislaţiei electorale.

„E greu de înţeles ce instituţii de stat şi autorităţi publice au observat cei de la PSRM în spoturile PPR, în condiţiile în care nu este evident că ar fi autorităţi publice sau instituţii de stat”, a menţionat Vlad Ţurcanu.

El a precizat că în cele trei spoturi, realizate în cinci oraşe din România sunt prezentate centre istorice, periferii, elemente de infrastructură care
ar putea fi luate ca exemplu şi pentru dezvoltarea Chişinăului.

Liderul PPR a menţionat că autorul contestaţiei, un susţinător al PSRM, are pretenţii şi la combinaţia cromatică utilizată în spoturi. Culorile – albastru, galben şi roşu, de nuanţe diferite faţă de ale drapelelor României şi Republicii Moldova, sunt identice cu cele ale siglei PPR, aprobată de Agenţia Servicii Publice şi Comisia Electorală Centrală.

Vlad Ţurcanu a anunţat că PPR urmează să-şi apere drepturile în instanţele de judecată şi şi-a exprimat speranţa că va putea să-şi desfăşoare campania electorală în continuare. „Normele invocate în plângerea respectivă nu au fost încălcate, dar astăzi, probabil, vom fi chemaţi la Judecătoria Râşcani”, a menţionat Vlad Ţurcanu.

El a precizat că acesta nu este singurul atac asupra PPR din actuala campanie. Anterior Blocul Electoral „Acum” a încercat să-l scoată din cursa electorală pe actualul primar de Răzeni, Ialoveni, Ion Creţu. Judecătoria Ialoveni nu a dat curs acestei solicitări, dar în prezent dosarul este examinat la Curtea de Apel Chişinău.

Contatcat de TVR MOLDOVA pentru a comenta acuzaţiile, socialistul Ion Ceban nu a răspuns la telefon.
Similare
RECOMANDĂRI