CEC se întruneşte în şedinţă. Ce decizii urmează să fie aprobate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC se întruneşte în şedinţă. Ce decizii urmează să fie aprobate

Comisia Electorală Centrală urmează să examineze astăzi contestaţia depusă de Ruslan Codreanu la decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie privind neînregistrarea sa în calitate de candidat la funcţia de primar al Capitalei.

În hotărârea sa din 26 septembrie, organul electoral îşi motivează refuzul prin faptul că aproape două mii de semnături din cele 10 454 prezentate de Ruslan Codreanu nu ar fi fost valabile, în timp ce minimul necesar este de zece mii, notează radiochisinau.md.

Tot astăzi, CEC va examina contestaţii similare depuse de Partidul Patrioţii Moldovei şi activistul Oleg Brega în legătură cu refuzul Consiliului Electoral de Circumscripţie de a-i înregistra în calitate de concurenţi electorali.

Membrii autorităţii electorale permanente vor mai examina astăzi şi contestaţia depusă de candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar de Chişinău, Vladimir Cebotari împotriva Blocului ACUM şi a candidatului său Andrei Năstase, pentru că s-au lansat în campania electorală la 21 septembrie, înainte de înregistrarea oficială în cursă care a avut loc trei zile mai târziu. O cerere similară, împotriva lui Andrei Năstase, a fost depusă şi de formaţiunea Uniunea Salvaţi Basarabia.

Similare
RECOMANDĂRI