Vlad Plahotniuc sparge tăcerea. Primul mesaj după plecare:  Decizia a fost luată încă de marţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Plahotniuc sparge tăcerea. Primul mesaj după plecare: Decizia a fost luată încă de marţi

Preşedintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a venit astăzi, la trei zile după ce au anunţat plecarea de la guvernare, cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. În opoziţie, dar la fel de puternici - scrie Plahotniuc, el a ţinut să menţioneze că decizia de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marţi. Democratul a spus că va lipsi o perioadă din ţară.

„Decizia de a ne retrage de la guvernare şi a merge în opoziţie înseamnă o nouă etapă pentru PDM, una care ne va permite să putem lucra mai mult asupra modului nostru de a face politică, să lăsăm într-o parte ceea ce nu a funcţionat bine şi să venim cu noi idei şi acţiuni.

În ceea ce mă priveşte, am nevoie de o pauză, dar nu pentru a mă odihni, cei care mă cunosc ştiu că nu-mi place odihna, ştiu că nu pot sta departe de proiectele noastre şi de echipă. Ceea ce fac în aceste zile este să lucrez la mai multe planuri, iar cel mai important este cel prin care să reuşim să readucem stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie.

În acelaşi timp, am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eşuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare. Copiii mei sunt speriaţi, familia mea este speriată şi nu se simte în siguranţă nicăieri. 

Decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marţi, însă PDM a dorit să aibă  dialog cu celelalte partide.

„Am stat până vineri să aşteptăm aceste discuţii, dar partidele au refuzat dialogul. În aceste condiţii, a trebuit să luăm o decizie, care să nu adâncească şi mai tare criza. Cred că am luat cea mai bună decizie în situaţia respectivă, însă ea nu este una prin care am abandonat obiectivele noastre sau i-am abandonat pe moldoveni, dimpotrivă, este una care ne duce şi mai aproape de ei şi împreună vom reveni la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute. Cred că asta se va întâmpla curând, poate prea curând, nu o să ne rămână timp suficient ca să facem reorganizarea activităţii noastre politice, aşa cum ne propunem.

Vlad Plahotniuc spune că are un sentiment de vină faţă de moldoveni, pentru cei care l-au votat şi faţă de colegii, „că nu am reuşit să opresc ceea ce urmează să se întâmple, haosul pe care îl văd ei. M-am gândit să-mi asum singur responsabilitatea şi să mă retrag din politică. Asta ar însemna însă să fac un lucru în grabă, să dezamăgesc oamenii, care şi-au pus speranţe în mine. Dacă m-aş retrage acum, fracţiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă şi deputaţii să fie presaţi să treacă la un anumit partid, care să-şi facă singur majoritatea parlamentară şi să preia Moldova.”

„Având în vedere toate aceste aspecte, am hotărât să rămân alături de echipă, să o întăresc şi să o protejez, chiar şi de la distanţă, în perioada în care voi lipsi.”

Mai jos vedeţi postarea integrală. Amintim că vinerim 14 iunie, Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare prin demisia Guvernului

Similare
RECOMANDĂRI