Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, despre 27 martie 1918

„Eu personal, mi-aş dori un astfel de vot, dar în plenul Parlamentului o astfel de decizie cu siguranţă va fi un subiect sensibil. El va diviza societatea în continuare şi ar trebui să ne abţinem.”

Acesta a fost răspunsul pe care l-a oferit preşedintele Parlamentului, Andrian Candu la întrebarea acordată de jurnalista TVR MOLDOVA, Irina Bejenaru cu referire la iniţiativa liberalilor de a declara zi de sărbătoare data de 27 martie.

Preşedintele Parlamentului a mai adăugat că declararea zilei de 27 martie drept sărbătoare naţională la Bucureşti este decizia Parlamentului României,  iar el nu comentează decizia colegilor săi de la Bucureşti.

Reamintim că Parlamentul României a decis pe 14 martie, ca ziua de 27 martie 1918, când este marcată ziua unirii Basarabiei cu România, să fie declarată sărbătoare naţională.

Menţionăm că în această săptămână, legislativul de la Chişinău ar putea dezbate un proiect de hotărâre prin care 27 martie, Ziua Unirii, să fie numită zi liberă, fiind declarată sărbătoare naţională.

La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu România.  Basarabia se afla atunci după 106 ani de ocupaţie ţaristă.
 
Similare