VIDEO. Octavian Ţîcu insistă pe investigarea acţiunilor lui Igor Dodon. „Să terminăm acest circ”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Octavian Ţîcu insistă pe investigarea acţiunilor lui Igor Dodon. „Să terminăm acest circ”

Deputatul Octavian Ţîcu insistă pe tragerea la răspundere a preşedintelui Igor Dodon pentru acţiuni de trădare de patrie. De la tribuna Parlamentului, Ţîcu a cerut, din nou, deputaţilor ACUM să semneze pentru instituirea unei comisii care să investigheze aceste lucruri.

Referindu-se la coaliţia PSRM-ACUM, Ţîcu spune că „PSRM a dorit să ascundă în spatele blocului ACUM păcatele de până la 2011”.

Apropo, vreau să vă întreb, stimaţi colegi de la ACUM. Da unde a dispărut Igor Dodon din „troika” pe care noi am manipulat-o în campania electorală?

Vă spun tot traseul care v-ar salva din această groapă în care sunteţi împreună cu socialiştii:  Semnăm instituirea acestei comisii, după care, în 30 de zile dizolvăm Parlamentul si îl trimitem pe Dodon în justiţie. Guvernul Sandu rămâne în exercitarea funcţiilor până la alegerile noi repetate, pe care noi trebuie să le avem cât de curând, şi să avem un Parlament liber şi corect cu traseu pro-european. Asta este ceea ce aţi promis în campania electorală şi asta este ceea ce trebuie să respectaţi”, a declarat Octavian Ţîcu de la tribuna Parlamentului.

Nu deveniţi complicii unui trădător de Patrie. Nu ascundeţi adevărul, nu închideţi ochii la Trădarea de Patrie. Nu deveniţi partenerii celor care rupeau harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova.

Am văzut cu toţii imaginile. Preşedintele Dodon a recunoscut că a luat bani de la o putere străina. Aceasta este trădare de patrie. A lucrat şi lucrează în favoarea unei puteri străine, şi-a sabotat ţara, pentru foloase doar de el ştiute. Semnaţi proiectul hotărârii de constituire a comisie de anchetă. Avem nevoie de această comisie pentru a afla tot adevărul. Trebuie să ştim ce avem în fruntea statului, un preşedinte loial Republicii Moldova sau un preşedinte care s-a vindut pentru valize cu dolari Federaţiei Ruse
”, şi-a completat discursul Octavian Ţîcu, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Semnaţi proiectul hotărârii de constituire a comisie de anchetă. Avem nevoie de această comisie pentru a afla tot adevărul. Trebuie să ştim ce avem în fruntea statului, un preşedinte loial Republicii Moldova sau un preşedinte care s-a vindut pentru valize cu dolari Federaţiei RuseAmintim că ieri, Octavian Ţîcu a declarat că deputaţii din Blocul ACUM ar fi fost ameninţaţi cu excluderea din partid dacă îşi vor pune semnătura pentru crearea unei Comisii ce va investiga cauzele „de trădare de patrie din partea preşedintelui Igor Dodon”.

Drept replică, Maia Sandu că este ridicol să se spună una ca asta, în contextul în care blocul ACUM nu a făcut şi nici nu o să facă presiuni.
 

Maia Sandu: „Octavian Ţîcu s-a dovedit a fi o verigă slabă”


Similare
RECOMANDĂRI