VIDEO. Nicolae Botgros a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Prezentare elogioasă a oamenilor de artă din oraşul de peste Prut
Sursa foto:stiri.botosani.ro Vizualizari:

VIDEO. Nicolae Botgros a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Prezentare elogioasă a oamenilor de artă din oraşul de peste Prut

Marele artist Nicolae Botgros a devenit ieri, 25 februarie, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, iar titlul i-a fost înmânat într-un cadru festiv de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur, după o prezentare foarte elogioasă făcută de unul din cei mai apreciaţi oameni de artă de la Botoşani, Ana Coşereanu.Într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook,  Nicolae Botgros a mulţumit Primăriei Botoşani, dar şi tututor cetăţenilor din municipiu pentru acest titlu.

„Este un moment emoţionant pentru toată familia mea, pentru toată Republica mea, pentru tot ce am făcut eu în toţi aceşti ani. Este un lucru enorm de mare pentru mine, pentru familia mea şi aş vrea să dedic această mare distincţie tatălui meu, care mi-a pus instrumentul în mână. Această zi istorică va intra în sufletul meu”, a menţionat maestrul.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (azi Republica Moldova), într-o familie de lăutari. 

Datorită abilităţilor sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit în 1978 conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

În activitatea solo, a înregistrat 2 albume, dar a colaborat la sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreţi de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea, Ştefan Bănică Jr. etc.

Sursa: http://stiri.botosani.ro

Similare
RECOMANDĂRI