VIDEO. Momentul prăbuşirii avionului MiG 21 Lancer
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Momentul prăbuşirii avionului MiG 21 Lancer

Un avion de vânătoare MiG 21 LanceR s-a prăbuşit, sâmbătă, la scurt timp după ce decolase de la baza militară 86 Borcea din judeţul Călăraşi, unde participa la un show aviatic

Pilotul a făcut tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei aproape 3.000 de oameni care participau la eveniment, aşa că în loc să se catapulteze, a preferat să facă nişte manevre şi să ducă avionul cât mai departe, pe câmp. Momentul impactului cu solul a fost surprins de fotograful Cătălin Groşan:

În imagini se vede cum la contactul cu solul, aparatul explodează şi lasă în urmă, pe mirişte, o dâră de foc. De altfel, imediat s-a declanşat un incendiu de vegetaţie ce s-a întins pe circa 10 ha şi care a trebuit să fie stins de pompieri.

Spectatorii care asistau la show-ul aviatic de la baza militară au fost evacuaţi de urgenţă.

Colegii pilotului sunt convinşi că acesta nu a făcut nicio greşeală, iar cea mai probabilă cauză a prăbuşirii e o defecţiune a avionului. Pilotul care şi-a pierdut viaţa avea 36 de ani şi peste 400 de ore de zbor la activ. Locotententul comandor Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

Toate avioanele de tip MiG 21 LanceR sunt consemnate acum la sol, conform procedurii, până la finalizarea anchetei de care se ocupă Parchetul Militar.

Similare
RECOMANDĂRI