VIDEO. Imagini cu elicopterul înregistrat în Republica Moldova, atacat în Afganistan
Vizualizari:

VIDEO. Imagini cu elicopterul înregistrat în Republica Moldova, atacat în Afganistan

Au fost făcute publice imagini video cu elicopterul înregistrat în Republica Moldova, care a fost atacat de talibani în localitatea Kajaki, provincia Helmand din Afganistan.

Pe 25 ianuarie, un elicopter model Mil Mi-8MTV-1, înregistrat în Republica Moldova, a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand din Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând produse alimentare.

Potrivit Autorităţii Aeronautică Civile (CAA) a Republicii Moldova elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul şi inginerul mecanic originari din Ucraina au fost uşor răniţi iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toţi membrii echipajului au fost preluaţi de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetăţeni moldoveni. Aceştea au transportat la spital persoanele uşor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Pe de altă parte presa din Afganistan citează surse din cadrul forţelor de securitate, care au declarat că insurgenţii talibani au doborât elicopterul.

Similare
RECOMANDĂRI