VIDEO. Agent de securitate român: Echipele care păzeau Green Village din Kabul au fugit în buncăre în timpul atacului taliban
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Agent de securitate român: Echipele care păzeau Green Village din Kabul au fugit în buncăre în timpul atacului taliban

Atacul sângeros din Green Village, Kabul, de săptămâna trecută a provocat multe victime şi din cauza unor probleme grave ale firmei care asigura securitatea cartierului. Declaraţia a fost făcută sub protecţia anonimatului chiar de un agent român angajat al companiei, care a fost acolo în timpul atacului talibanilor. Cartierul Verde era păzit de angajaţii Garda World, o companie importantă la nivel global. Contactaţi de Ştirile TVR, reprezentanţii firmei de securitate canadiene au refuzat să comenteze.

Agentul de securitate român susţine că talibanii au provocat multe victime în Cartierul Verde şi din cauza gărzilor complexului, colegii săi de serviciu, care s-au comportat lamentabil.

Potrivit românului, imediat după explozia unei maşini capcană, 6 talibani înarmaţi cu Kalaşnikov şi grenade au luat cu asalt complexul în care erau în jur de 400 de străini. Din nefericire, spune el, din motive greu de înţeles, nu toţi angajaţii Garda World au avut arme de asalt ca să se poată apăra.

Teroriştii au fost lichidaţi de echipa de securitate a Ambasadei României şi de agenţii români şi bulgari care aveau arme.

Într-un email trimis Ştirilor TVR, reprezentanţii firmei Garda World susţin că angajaţii lor sunt „oameni calificaţi şi antrenaţi, care respectă cele mai înalte standarde”. Dar nu au dorit să comenteze cele întâmplate în complexul pe care-l păzeau.

Compania canadiană susţine pe site-ul propriu că este cea mai mare din lume, are peste 90000 de angajaţi în 45 de ţări. Garda World are peste 35000 de clienţi, inclusiv guverne.

În atacul de acum o săptămână din Green Village au murit 16 persoane, inclusiv un membru al echipei de securitate a misiunii României în Afganistan.

Similare
RECOMANDĂRI