ACTUALITATE

Vameşii vor învăţa să nu mai fie corupţi graţie unei campanii

post-img

O campanie de sensibilizare privind efectele negative ale corupţiei a fost lansată de către Serviciul Vamal, cu suportul proiectului finanţat de UE "Asistenţă la Implementarea Misiunii Înalţilor Consilieri UE în Republica Moldova".

Acţiunea, lansată sâmbătă, are menirea să accentueze efortul depus în lupta împotriva corupţiei şi punerea în aplicare a reformei vamale în Republica Moldova.

Campania "Stop corupţia - Integritatea are prioritate" a fost lansată la punctul de trecere al frontierei Leuşeni. Scopul prioritar al acesteia este de a spori nivelul de conştientizare a efectelor negative ale corupţiei asupra climatului investiţional şi de afaceri, precum şi repercusiunile asupra imaginii instituţionale şi de ţară per ansamblu.

Campania de sensibilizare a presupus instalarea bannerelor în şapte puncte de trecere a frontierei (Leuşeni, Chişinău, Otaci, Sculeni, Tudora, Cahul, Criva), precum şi distribuirea a 20 de mii de semne de carte şi pliante.

În discursul său de deschidere, Directorul General al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie a spus: ”Combaterea acestui flagel presupune o schimbare a percepţiilor generale despre fenomenul corupţiei şi caracterul distructiv al acesteia.  Iată de ce, îi acordăm prioritate integrităţii, care, pentru sistemul vamal înseamnă dezvoltare, modernizare, transparenţă, profesionalism şi eficienţă”.

Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario De Blasio, a subliniat că, pe parcursul anului curent, capacitatea instituţională şi integritatea Serviciului Vamal au fost consolidate, iar procedurile de control vamal au fost simplificate.