Un nou proiect de îmbunătăţire a accesului la justiţie în R. Moldova, lansat de UNDP, cu suportul Suediei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un nou proiect de îmbunătăţire a accesului la justiţie în R. Moldova, lansat de UNDP, cu suportul Suediei

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), cu suportul Suediei, a lansat un nou proiect care va contribui la consolidarea eficienţei serviciilor din domeniul justiţiei şi îmbunătăţirea accesului la justiţie pentru bărbaţii şi femeile din Republica Moldova, în special pentru cei din grupurile vulnerabile şi marginalizate.

Potrivit Infotag, proiectul, cu un buget de $2,8 mil., se va desfăşura până în anul 2022, în parteneriat cu două organizaţii nonguvernamentale: Institutul de Reforme Penale şi Invento.

Partenerii de implementare vor contribui la sporirea coordonării şi cooperării dintre actorii cheie din sectorul justiţiei din cele patru regiuni de intervenţie a proiectului (Soroca, Criuleni, Cimişlia şi Comrat). 

Patru organizaţii nonguvernamentale din regiunile de intervenţie vor beneficia de instruiri şi consiliere, astfel încât acestea să participe eficient într-un dialog constructiv cu actorii din lanţul justiţiei şi să se implice în mod pro-activ în revendicarea drepturilor justiţiabililor. ONG-urile-partenere vor deveni ulterior o sursă de informare şi expertiză pentru autorităţile locale, precum şi pentru bărbaţii şi femeile din comunităţile ţintă.

O altă direcţie a proiectului va include asistenţa tehnică pentru fortificarea capacităţilor instituţiilor naţionale de expertiză judiciară - Centrul Naţional de Expertize Judiciare, Centrul Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare al Inspectoratului General al Poliţiei, Centrul de Medicină Legală, astfel ca acestea să-şi sporească eficienţa instituţională şi să poată presta servicii de calitate.
Similare
RECOMANDĂRI