Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un grup de tineri agresivi a dat peste cap acţiunea organizată de Blocul Politic ACUM

De la un simplu flashmob în faţa Guvernului, care urma să atragă atenţia asupra creşterii preţurilor la combustibili şi cartofi, s-a ajuns la un adevărat haos şi totul a fost la un pas să se încheie cu o bătaie generală. Scena a avut loc în faţa Guvernului. Acţiunea blocului ACUM, programată pentru astăzi, a fost dată peste cap de sute de tineri, printre care şi mulţi minori, veniţi să protesteze împotriva lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu. Oamenii legii au intervenit, dar si aşa, cu greu au reusit să ţină cele două tabere separate.

La început, nimic nu prevestea că flashmob-ul se va transforma într-un haos. În timp ce liderii Blocului ACUM îşi spuneau păsul.
 
„Denunţăm incompetenţa autorităţilor şi sistemul de justiţie din ţara care servesc doar intereselor comerciale”, a spus Radu Marian, deputat din partea Blocului ACUM.
 
În scurt timp, şi-a făcut apariţia un grup de tineri cu vuvuzele, flueiere şi pancarte cu mesaje şi desene obscene.
 
Ajunşi în faţa Guvernului, contra-manifestanţii au început şi să scandeze lozinci indecente şi instigătoare la ură.
 
În faţa jurnaliştilor însă, aceştia au refuzat să vorbească şi îşi ascundeau feţele.
 
În acelaşi timp, simpatizanţii blocului ACUM au început să scandeze, ca să acopere zgomotele taberei adverse, aşa că totul s-a transformat într-o gălăgie infernală.
 
„Mercenarii aduşi aici să denigreze o acţiune de protest civilizată, democratică, normală, constituţională. Aceşti oameni sunt aduşi contra-cost de Plahotniuc şi Şor, să fie clar”, a declarat Andrei Năstae, liderul PPDA.
 
Manifestanţii nepoftiţi la flashmob spun că au venit acolo din proprie iniţiativă şi neplătiţi de nimeni.
 
Simpatizanţii blocului ACUM, care erau hotărâţi să ceară socoteală Guvernului pentru preţurile majorate la combustibil şi la produsele agricole s-au suparat că acţiunea lor a fost dată peste cap.
 
Cât despre mesajele vulgare afişate de contra-manifestanţi, lidera PAS, Maia Sandu, susţine că e hotărâtă să le ceară socoteala în instanţe, deşi nu e sigură că vinoaţii vor fi traşi la răspundere.
 
„Am avut asemena situaţii şi în trecut şi nu s-a întâmplat nimic. O să cerem de la organele competente atunci când ele se vor elibera”, a precizat Maia Sandu, lidera PAS.
 
Totuşi, oamenii legii dau asigurări că toţi manifestanţii cu comportament dubios sau indecent au fost documentaţi de ofiţerii de urmărire penală şi vor fi traşi la răspundere. Însă, în ceea ce priveşte vârsta acestora, deşi unii dintre ei chiar au recunoscut că sunt minori, poliţiştii păstrează o atitudine rezervată, greu de explicat. Mai exact, oamenii legii susţin că acestea sunt doar presupuneri făcute de jurnalişti şi că nu dispun încă de informaţii privind data lor de naştere.
 
„Dar dacă s-ar dovedi că la protest au fost minori. Ce riscă persoanele care ar trebui să aibă grijă de ei? De exemplu, au venit atunci când ar fi trebuit să fie la şcoală, universitate. În primul rând nu e stabilit, acest fapt, este deducţia dvs”, a subliniat Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al IGP.
 
Pentru că flashmobul nu a mai avut loc, tabăra blocului ACUM a pornit la pas spre clădirea Parlamentului. Au fost însă urmaţi de scandalagii cu feţele acoperite, care au pornit grăbit spre ei, şi chiar au încercat să rupă cordonul de poliţişti.
 
La jumătate de drum, aceştia au plecat pe la case. Într-un final, nici flashmobul organizat de Blocul ACUM nu a mai avut loc. Totul s-a terminat cu bine, însă doar pentru oamenii legii, care au raportat că nu au fost incidente sau confruntări violente între protestatari, iar ei s-au descurcat excelent.
Similare
RECOMANDĂRI