Un deţinut din penitenciarul din Cricova obţinea poze intime cu femei, apoi le şantaja
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Un deţinut din penitenciarul din Cricova obţinea poze intime cu femei, apoi le şantaja

Doi bărbaţi cu vârste de 30 şi 34 de ani din raionul Criuleni şi municipiul Chişinău, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi în comiterea infracţiunii de şantaj.

Potrivit poliţiei, bărbatul de 30 ani, fiind deţinut în penitenciarul nr. 4 Cricova, unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru comiterea unei infracţiuni analogice, la sfârşitul lunii iunie curent, prin intermediul reţelelor de socializare a făcut cunoştinţă cu o femeie de 32 ani. 
  
După ce a obţinut încrederea femeii, acesta a convins-o să-i expedieze câteva poze în ipostaze intime. 
  
Peste câteva zile, victima, prin intermediul reţelei de socializare odnoklassniki.ru, a primit un mesaj de la un utilizator necunoscut, care s-a prezentat iniţial a fi judecător din mun. Chişinău, iar mai apoi ca poliţist, expediindu-i femeii pozele intime, a ameninţat-o că este pasibilă de răspundere penală pentru răspândirea în spaţiul internet a fotografiilor cu caracter pornografic şi că o poate ajuta să-şi soluţioneze problema contra sumei de 1000 euro.
  
Iniţial, femeia a refuzat, apoi însă, a decis totuşi să transmită banii, anunţând în prealabil poliţia despre acest caz. Femeia a transmis banii unei alte femei, care ulterior, s-a dovedit a fi una din victimele infractorilor, dar care nu cunoştea provenienţa şi nici destinaţia banilor.
 
De asemenea, a fost identificat şi  un taximetrist care urma să ia banii de la a doua victimă şi să-i transmită bărbatului din penitenciar. În momentul transmiterii plicului cu bani, taximetristul a fost reţinut pe teritoriul municipiului Chişinău.
 
Din declaraţiile acestuia a fost identificată iniţiatorl schemei infracţionale, care la moment se află în penitenciar.
  
Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală efectuate în penitenciarul nr. 4 Cricova, au fost depistate şi ridicate 2 telefoane mobile, o cartelă SIM şi un carnet cu diferite înscrisuri, care au fost recunoscute ca corpuri delicate şi urmează a fi folosite ca probe materialeîn cadrul cauzei penale.
 
În cadrul investigaţiilor a fost identificată încă o persoană ce a avut de suferit în urma acţiunilor ilegale ale suspecţilor, iar în continuare se întreprind măsuri operative pentru identificarea altor victime.
Similare
RECOMANDĂRI