Un cetăţean ucrainean a încercat să iasă din R. Moldova cu un revolver încărcat cu cartuşe
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean ucrainean a încercat să iasă din R. Moldova cu un revolver încărcat cu cartuşe

În punctul de trecere comun Briceni-Rossoşani, poliţiştii de frontieră au depistat în raniţa unui tânăr ucrainean un revolver încărcat cu şapte cartuşe, pentru care nu a putut prezenta niciun document, inclusiv permisul de portarmă. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

După verificarea documentelor necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, angajaţii Poliţiei de Frontieră au luat decizia extinderii controlului în vederea excluderii unor bănuieli existente.

Astfel, microbuzul de model Ford Tranzit, condus de către cetăţeanul Ucrainei de 38 de ani, a fost supus cercetării minuţioase, cât şi bunurile din salonuul acestuia. În raniţa personală a şoferului s-a depistat revolverul de model „STOLKER” şi şapte cartuşe în magazia acestuia, precum şi două tuburi cartuşe utilizate. La solicitarea de a înmâna la control documentele pentru armă, conducătorul auto nu a putut prezenta, ba mai mult acesta în declaraţii a precizat că nu cunoştea despre restricţia de transportare peste frontieră a pistolului procurat recent în Republica Moldova.

Pentru verificarea obiectivă şi sub toate aspectele legale au fost iniţiate cercetări suplimentare în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei bănuielii rezonabile cu privire la săvârşirea unei infracţiuni sau contravenţii, iar arma şi cartuşele au fost ridicate pentru a fi dispuse constatării tehnico ştiinţifice. 
Bărbatul şi-a putut continua călătoria, doar după ce a fost întocmit procesul verbal de constatare a faptei ilegale şi obligaţiunea de prezentare în cadrul cercetărilor iniţiate.
Similare
RECOMANDĂRI