Tufe de cânepă, bine îngrijite, depistate de poliţiştii de frontieră în grădina unei gospodării din Briceni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tufe de cânepă, bine îngrijite, depistate de poliţiştii de frontieră în grădina unei gospodării din Briceni

Poliţiştii de frontieră au descoperit ieri, în cadrul unor acţiuni de profilaxie, peste 500 de plante de canabis, care se întindeau pe un teren de 20m2 din preajma localităţii Costuleni, raionul Ungheni.

Plantele erau în diferite faze de vegetaţie şi atingeau o înălţime de până la 2,5 metri. Plantaţia creştea nu departe de terenurile agricole, ce aparţineau unor locuitori ai sat. Costuleni. Până la luarea unei decizii în cazul dat, cânepa a fost smulsă şi depozitată în camera de corpuri delicte a Direcţiei.

De altfel, în oraşul Briceni, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie la domiciliu, având bănuieli rezonabile pe faptul cultivării şi realizării ulterioare a plantelor cu conţinut narcotic. Astfel, ofiţerii de investigaţii din Direcţia regională NORD au depistat în grădină câteva tufe de cânepă verde şi uscată. Deşi plantele creşteau printre sălbăticiuni, s-a observat că acestea erau bine îngrijite. La cele depistate, stăpâna casei, o moldoveancă de 49 de ani a declarat că plantele nu-i aparţin. Şi în acest caz, cânepa a fost smulsă şi transmisă spre expertiză. În dependenţă de rezultatul acesteia vor fi luate măsurile legale care se impun.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră, alături de reprezentanţii subdiviziunilor MAI, continuă să întreprindă în cadrul operaţiunii ”MAC 2019”, care se va desfăşura până la 31 august curent, măsuri speciale pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI