Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Treptat, tot mai mulţi elevi revin la învăţământul de la distanţă

Tot mai mulţi elevi vor face învăţământ la distanţă din cauza creşterii numărului de cazuri de Sars-Cov-2. Nu a trecut decât o săptămână de când elevii au revenit în clase dar numărul de infectări a crescut imediat iar autorităţile au fost obligate să ia măsuri urgente.

Revenirea elevilor din vacanţă a dus la creşterea numărului de infectări cu noul Coronavirus în şcolile din Chişinău. S-au îmbolnăvit mai mulţi elevi şi profesori, iar 22 de clase sunt deja în carantină şi elevii fac studii online. Potrivit autorităţilor, 60 de elevi din Chişinău sunt infectaţi, iar peste 700 de elevi din 20 de instituţii de învăţământ sunt în autoizolare. Sunt şi 54 de profesori care au contactat virusul.

SITUAŢIA ÎN ŞCOLILE DIN CHIŞINĂU

22 clase – carantină
60 de elevi – infectaţi cu COVID-19
700 de elevi – în autoizolare
54 de profesori – infectaţi cu COVID-19

Sursa: Primăria municipiului Chişinău

Conform ultimelor date, toţi elevii Liceului "Petru Rareş" din Soroca fac orele online. În Republica Moldova, elevii din 68 de clase de la alte şcoli fac şi ei cursuri la distanţă. În total, 132 de elevi au fost testaţi pozitiv la COVID-19, iar peste 1700 de elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. Potrivit Ministerului Educaţiei, 153 de cadre didactice au fost confirmate cu Sars-Cov-2, iar 74 se află în izolare.

ŞCOLILE DIN REPUBLICA MOLDOVA

132 de elevi – testaţi pozitiv la COVID-19
1776 de elevi – plasaţi în autoizolare
153 de profesori – testaţi pozitiv la COVID-19
74 de profesori - plasaţi în autoizolare

Sursa: http://mecc.gov.md

În ceea ce priveşte învăţământul profesional tehnic, 12 elevi şi un profesor au fost testaţi pozitiv cu noul Coronavirus, iar cinci grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

SITUAŢIA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL TEHNIC

12 elevi – testaţi pozitiv la COVID-19
1 profesor – testat pozitiv la COVID-19
5 grupe de elevi – plasate în autoizolare

Sursa: http://mecc.gov.md

În universităţi, doar un student şi trei profesori au fost confirmaţi cu COVID-19, iar două cadre didactice se află în autoizolare.

SITUAŢIA ÎN UNIVERSITĂŢI

1 student  – testat pozitiv la COVID-19
3 profesori – testaţi pozitiv la COVID-19
2 profesori – plasaţi în autoizolare

Sursa: http://mecc.gov.md

Autorităţile au confirmat că 3 grădiniţe şi 14 grupe de copii se află în carantină. 6 copii au fost confirmaţi cu Sars-Cov-2, iar 496 se află în izolare. 51 de cadre didactice s-au infectat de COVID-19, iar 70 sunt în autoizolare.

SITUAŢIA ÎN GRĂDINIŢE

3 grădiniţe – în carantină
14 grupe – în carantină
6 copii  – testaţi pozitiv la COVID-19
496 de copii – plasaţi în izolare
51 de cadre didactice – testate pozitiv la COVID-19
70 de cadre didactice – plasate în autoizolare

Sursa: http://mecc.gov.md

Ministerul Educaţiei reaminteşte directorilor de şcoli, profesorilor şi elevilor că trebuie să respecte toate măsurile de protecţie împotriva virusului COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI