Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sute de lebede au creat un peisaj de poveste pe râul Prut, la Cernăuţi. „Aici puteţi să le admiraţi ore în şir”

Privelişte spectaculoasă la Cernăuţi în Ucraina. Sutele de lebede de pe râul Prut au creat un peisaj de poveste şi au devenit o atracţie turistică. Un localnic are grijă să le aducă de mâncare în fiecare zi.

De când au sosit lebedele, locul din apropierea oraşului Cernăuţi a devenit cunoscut, iar zeci de curioşi vin zilnic să se bucure de privelişte. Anul trecut localnicii erau doar câteva exemplare, iar acum sunt peste 300 de păsări.

„Şi totodată ne dă o linişte, speranţă la viaţă. Cred că ne aşteaptă aici pe fiecare să venim, să le vedem şi ele să ne vadă pe noi. Şi să le mai aducem câte ceva de mâncare”.

„Avem unde veni cu copii. Că până acum veneau lebedele la Prut în raionul Vijniţa, dar acum avem ocazia să le vedem aici că au venit şi la noi la Cernăuţi. Doresc la toată lumea să vină, să se odihnească, să respire aerul curat de la Prut, de la Cernăuţi.”

Locul este căutat şi de cei care vor să facă fotografii spectaculoase.

„Aici este foarte frumos. Vă invit să veniţi împreună cu surioarele şi frăţiorii voştri. Sunt nişte lebede foarte frumoase. Am făcut multe fotografii împreună cu surioara mea.”

„Veniţi şi le priviţi. Aici puteţi să le admiraţi ore în şir. Am vrut să mergem împreună cu soţul în satul Ciortoria pentru a le vedea, dar n-am reuşit fiindcă nu avem maşină. Dar, iată, că au venit lebedele la noi, la Cernăuţi.”

Pentru ca lebedele să nu sufere de foame, un localnic şi-a asumat misiunea de a le hrăni în fiecare zi.


ROMAN, localnic, Cernăuţi, Ucraina: „Am aflat de pe internet despre lebedele flămânde, care sunt aici pe râu, la Cernăuţi. Mă adresez oamenilor care nu sunt indiferenţi, să le aducă de mâncare cereale. Pâine nu se poate să le dăm.”

Potrivit specialiştilor, lebedele pot fi hrănite cu porumb, grâu, seminţe de floare soarelui şi miez de nucă. Este interzisă pâinea sau produsele de patiserie.  
Similare
RECOMANDĂRI