Substanţe toxice în valoare de 150 000 de lei, ridicate de vameşi
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Substanţe toxice în valoare de 150 000 de lei, ridicate de vameşi

Angajaţii Serviciului Vamal au depistat peste 700 de kg de substanţe toxice, ascunse în peretele din faţă al unei camionete de marca ”Mercedes”. Bunurile erau transportate clandestin din regiunea de est a ţării, fără acte de provenienţă.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal intern de control Hîrbovăţ, situat în apropierea liniei administrative cu regiunea transnistreană. Conform actelor prezentate, conducătorul auto, un conaţional în vârstă de 53 ani, transporta îngrăşăminte minerale. Fiind întrebat dacă în mijlocul de transport sunt şi alte bunuri decât cele indicate în documente, bărbatul a afirmat că nu are nimic de declarat.

Totuşi, în baza analizei de risc, autocamioneta a fost supusă unor verificări amănunţite, fiind depistată o nişă în peretele din faţă a acesteia, acoperită cu lemn, pentru a masca locul special amenajat.

Ca rezultat, vameşii au extras 142 pachete de fungicide, cu masa totală de 710 kg, valoarea cărora se estimează la 150 000 de lei.

Atât produsele, cât şi autovehiculul au fost ridicate, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI