Spitalul raional Hînceşti va primi o donaţie în valoare de 27 de mii de euro în cadrul campaniei TVR CLUJ „Uniţi pentru Moldova”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spitalul raional Hînceşti va primi o donaţie în valoare de 27 de mii de euro în cadrul campaniei TVR CLUJ „Uniţi pentru Moldova”

Ajutor din România pentru spitalele din Republica Moldova. Materiale sanitare şi de igienă necesare în lupta cu pandemia de COVID 19 în valoare de peste 27 de mii de euro vor fi donate vineri, 31 iulie 2020 la Spitalul Raional din Hînceşti.

Aceastea au fost colectate şi donate de studenţii basarabeni de la Universităţile din Cluj-Napoca care au conceput un proiect de suflet susţinut şi mediatizat de TVR Cluj şi TVR Moldova.

La evenimentul de donare, din partea Guvernului Republicii Moldova va participa doamna Marina Golovaci, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Campania “Uniţi pentru Moldova” a demarat în luna mai 2020 fiind concepută de Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca În cadrul campaniei instituţiile publice, companiile private, dar şi persoanele fizice au fost sensibilizate la problemele grave cu care se confruntă spitalele şi instituţiile din Repoublica Moldova în această perioadă de pandemie de coronavirus.  

În cadrul campaniei “Uniţi pentru Moldova” studenţii basarabeni din Cluj au colectat din România materiale sanitare în valoare totală de peste 27.000 de euro. În campania de donaţii s-au implicat Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, Salina Turda, Fabrica de medicamente Terapia, Consiliul Judeţean Maramureş şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. În total au fost colectate: 16.250 măşti de protecţie, 250 viziere, 3100 de perechi de mănuşi, 400 litri de dezinfectant, săpun lichid antibacterian, pastile pentru creşterea imunităţii

Conştienţi de faptul că materialele adunate de studenţii basarabeni nu acoperă nici pe departe nevoile sistemului sanitar din Republica Moldova, jurnaliştii de la  TVR Cluj au ales să susţină acest demers tocmai pentru valoarea lui de simbol, prin care studenţii basarabeni aflaţi departe de casă nu au uitat situaţia delicată în care se află ţara lor.

TVR Cluj are un istoric bogat al proiectelor realizate în cooperare cu Republica Moldova. Acestea au început în 2014 cu Caravana Moldova spre Europa şi au continuat în 2016  şi 2017 cu proiectele Jurnalist în România, Servus, Moldova şi Reporter Est.

Amintim că la începutul lunii mai grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca şi TVR Cluj au demarat o campanie menită să ajute personalul medical basarabean. Deja s-au colectat primele echipamente medicale. 

Ulterior, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca a donat 100 de litri de dezinfectant, producţie proprie, în cadrul campaniei  - Uniţi pentru Moldova  - iniţiată de Grupul de Iniţiativă Basarabeană, în parteneriat cu TVR Cluj.

Similare
RECOMANDĂRI