Specialiştii au înaintat prima versiune în cazul deflagraţiei de aseară, într-un bloc de pe strada Independenţei
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Specialiştii au înaintat prima versiune în cazul deflagraţiei de aseară, într-un bloc de pe strada Independenţei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a înaintat prima versiune în cazul producerii deflagraţiei într-un bloc de locuit de pe strada Independenţei 12/1. Potrivit specialiştilor care cercetează cazul, explozia ar fi fost provocată în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcţionează pe bază de gaz natural.

La faţa locului, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor activează Laboratorul Experimental Antiincendiar şi specialişti  din cadrul Direcţiei prevenire a riscurilor a IGSU.

Amintim că deflagraţia a avut loc aseară la bucătăria comună de la etajul doi a unui bloc cu 6 nivele. În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu vârstele de un an, 10 ani şi 16 ani au suferit traumatisme, fiind internaţi în spitalele «Valentin Ignatenco» şi «Emilian Coţaga» din municipiul Chişinău.

Minorii de un an şi 10 ani au primit traumatisme uşoare fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagraţiei, iar băiatul de 16 ani a primit arsuri de gradul I, II şi III pe mâini, piept şi faţă, fiind în încăperea unde  s-a produs deflagraţia.

O femeie care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme uşoare.  

Starea tuturor persoanele este satisfăcătoare. Persoane  decedate nu au fost raportate.

Circumstanţele cazului sunt investigate de organele de drept.
Similare
RECOMANDĂRI