Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ. Basarabenii îşi doresc aderarea la UE. Creşte numărul celor care vor Unirea cu România

Jumătate din populaţia cu drept de vot din Republicii Moldova îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate. Cel puţin asta arată datele Barometrului Social-Politic pentru luna iunie, prezentate astăzi de către compania IMAS. Studiul mai arată că numărul celor care îşi doresc Unirea cu România, este în continuă creştere.

Potrivit sondajului IMAS, 50% dintre persoanele intervievate au declarat că îşi doresc declanşarea anticipatelor, având în vedere situaţia politică actuală. În acelaşi timp, 44% nu susţin această idee, iar 6 la sută nu au ştiut ce să răspundă.

Da, îmi doresc alegeri anticipate – 50 %
Nu, nu îmi doresc alegeri anticipate – 44 %
Nu ştiu/Nu răspund – 6 %

38% dintre respondenţi îşi doresc ca scrutinul anticipat să aibă loc în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale, 17% – mai devreme de ziua prezidenţialelor, iar 11% – după ziua alegerilor preşedintelui.

Odată cu alegerile prezidenţiale – 38 %
Mai devreme de alegerile prezidenţiale din toamnă – 17 %
După alegerile prezidenţiale – 11 %
Nu îmi doresc alegeri Parlamentare anticipate – 24 %
Nu ştiu/Nu răspund – 10 %

Studiul mai arată că numărul cetăţenilor Republicii Moldova, care îşi doresc Unirea Cu România este în creştere. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, 37 % ar vota pentru Unire. Cifra este cu 5 % mai mare faţă de luna februarie 2020.

Totodată, aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este susţinută de 64% dintre respondenţi, iar 21% se împotrivesc. Sondajul a fost realizat faţă în faţă, pe un eşantion de 1105 persoane, în perioada 14 - 27 iunie. Marja de eroare este de + - 3 %.
 
Similare
RECOMANDĂRI