Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Socialiştii vor să afle cine a provocat deschiderea dosarelor pentru spălare de bani şi finanţare ilegală

Socialiştii vor să afle cine le-a pus gând rău şi a provocat deschiderea unor dosare penale pentru spălare de bani şi finanţare ilegală, pe numele PSRM, în anii 2016 şi 2019. Conducerea partidului anunţă că urmează să depună o plângere penală la Procuratură, în această privinţă.

Conducerea PSRM crede că cei care au iniţiat cele două cercetări penale împotriva partidului au, de fapt, scopuri politice. 
 
VLAD BATRÎNCEA, secretar executiv, PSRM: „PSRM va înainta o plângere penală prin care va cere să fie verificat modul în care a fost pornit acest dosar contextul în care a fost instrumentat şi folosit acest dosar inclusiv cel politic şi acel moment controversat la sfârşitul lui 2019 când acest dosar, practic, a fost redeschis tot ce cei care l-au închis în lipsă de probe."
 
Iniţiativa vine după ce, zilele trecute, procurorul general Alexandru Stoianglo a declarat că sunt mai multe semne de întrebare privind modul în care a fost instrumentat dosarului împotriva socialiştilor.
 
VLAD BATRÎNCEA, secretar executiv, PSRM: „Avem toate motivele să credem că redeschiderea lui este doar o continuare a şantajului la adresa PSRM şi cerem ca cei care s-au folosit sau se folosesc de astfel de mijloace ilegale să fie aduşi în faţa justiţiei."
 
Prima cercetare penală împotriva PSRM a demarat în 2016 şi s-a referit la o presupusă spălare de bani în proporţii deosebit de mari, cu implicarea unei companii fondate de deputatul socialist Corneliu Furculiţă. Anul trecut, în noiembrie, acelaşi partid politic a fost acuzat că ar primi finanţări ilegale de la Moscova, iar cele două dosare au fost comasate. Măsura a fost dispusă de şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, care se află acum în arest pentru 30 de zile.
Similare
RECOMANDĂRI