Sistemul e-integritate este funcţional, însă fără nicio declaraţie pentru 2018
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sistemul e-integritate este funcţional, însă fără nicio declaraţie pentru 2018

Începând cu 1 ianuarie 2017 sistemul e-integritate (declaratii.ani.md) este funcţional din punct de vedere tehnic La moment, în sistem nu există nici o declaraţie pentru anul 2018, deşi au existat numiri în funcţie, inclusiv pentru funcţiile de conducere a Autorităţii Naţionale de Integritate.

De facto, sistemul este operaţional din punct de vedere tehnic şi orice funcţionar, numit în funcţie după perioada de 1 ianuarie 2018, trebuie să depună declaraţia de avere şi interese prin intermediul acestuia.

De asemenea, până în 31 martie 2018, toţi funcţionarii şi demnitarii urmează să depună declaraţiile anuale, iar până în acel moment sistemul trebuie să fie pe deplin funcţional.

Platformă va fi utilizată pentrua aduce o transparenţă mai mare în averile şi interesele demnitarilor şi funcţionarilor, astfel descurajând corupţia, traficul de influenţă şi conflictele de interese.
 
Astfel, sistemul e-integritate e funcţional şi disponibil public societăţii, permiţând transmiterea electronică a declaraţiilor, iar instituţiile mass-media vor aduce o transparenţă maximă în veniturile şi averile funcţionarilor şi demnitarilor.

Această platformă îndeplineşte parţial acţiunea numărul 14 din Memorandumul cu Uniunea Europeană privind Asistenţa Macro-Financiară (AMF) de 100 milioane EUR. 
Similare