„Prin votul de astăzi, am reuşit să consolidăm poziţia României în conducerea Grupului PPE. Este un rezultat care confirmă că delegaţia ţării noastre este una dintre cele mai puternice delegaţii naţionale din PPE.

La fel ca în ultimii doi ani, voi continua să apăr interesele României în deciziile importante pe care noi, Grupul PPE, reuşim să le impunem în negocierile de la nivel european”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după votul din Grupul PPE.

„Le-am mulţumit astăzi colegilor pentru sprijinul pe care mi l-au arătat în ultimii doi ani, precum şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o astăzi ca să-mi continui munca în conducerea Grupului PPE.

În ultimii doi ani, ne-am concentrat pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19. Am reuşit să facem foarte multe lucruri bune pentru oameni. Am adoptat bugetul multianual al Uniunii Europene pentru următorii şapte ani şi cel mai mare plan de redresare economică din istoria Uniunii Europene, de 750 de miliarde de euro, din care România va primi 30 de miliarde de euro.

Toate aceste decizii au fost luate ţinând cont de nevoile oamenilor din ţările membre ale Uniunii Europene. Noi, ca grup, am obţinut în negocierile europene ca banii pe care îi punem la dispoziţie să fie cheltuiţi responsabil, în deplină transparenţă şi cu respectarea principiilor statului de drept. Am pus în centrul acestor decizii interesele oamenilor, ale micilor întreprinzători şi ale regiunilor, în special ale regiunilor care au nevoie cel mai mult de sprijin european”, a adăugat Siegfried Mureşan.

„În acest nou mandat de vicepreşedinte, obiectivul principal este să lucrăm la întărirea Uniunii Europene post-criză. Vreau o Europă în care oamenii să aibă acces la servicii publice de calitate, inclusiv servicii medicale, o Europă în care economia să fie puternică, modernă, digitală şi, nu în ultimul rând, prietenoasă cu mediul înconjurător.

Deciziile luate de Uniunea Europeană trebuie să ţină cont de realitatea din fiecare ţară membră. Ca europarlamentar român, voi lupta ca toate măsurile pentru întărirea Europei să fie luate ţinând cont de specificul fiecărei ţări membre a Uniunii Europene, inclusiv de specificul României, bineînţeles”, a mai spus eurodeputatul român după alegerea în funcţia de vicepreşedinte.

Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European numărând 178 de membri din totalul de 704 eurodeputaţi.