Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciul rus de Informaţii externe, SVR, acuză SUA că vor să instige la o revoluţie în R. Moldova. Ce spun analiştii politici de la Chişinău

Serviciul rus de Informaţii externe, SVR, acuză Statele Unite că vor să instige la o revoluţie în Republica Moldova, după modelul Belarus sau Kârgâzstanului. Acelaşi serviciu de informaţii susţine că SUA va trimite în Republica Moldova un grup de specialişti americani pentru o aşa-zisă "revoluţie colorată". Analistul politic de la Chişinău, Nicolae Negru, spune că, de fapt, acuzaţiile lansate de şeful serviciului de informaţii externe vin să pregătească terenul pentru fraudarea alegerilor din 1 noiembrie, în folosul actualului preşedinte al Republicii Moldova.

Într-un comunicat oficial, serviciul rus de spionaj susţine că Departamentul de Stat a dat dispoziţie ambasadei americane de la Chişinău să instige opoziţia din Republica Moldova la organizarea de proteste de stradă. Scopul ar fi anularea rezultatelor alegerilor în cazul în care actualul preşedinte va fi reales.

Analistul politic, Nicolae Negru, susţine că, de fapt, este invers. Federaţia Rusă este cea care pregăteşte de fapt terenul pentru fraudarea alegerilor în Republica Moldova, în special, prin regiunea trasnistriană. Drept dovadă ar fi numeroasele secţii de votare care vor fi deschise. 

NICOLAE NEGRU, analist politic: "Şi în cazul în care se vor revolta politicienii, cetăţenii, Rusia, Moscova, va spune imediat că americanii au pus la cale aceste proteste, alegerile sunt libere şi corecte. Hoţul strigă hoţul". 

Acelaşi serviciu de informaţii din Federatia Rusă susţine că anumite ONG-uri şi mass-media din Republica Moldova ar disemina deja ştiri false referitoare la guvernanţii care intenţionează să falsifice scrutinul prezidenţial. Seful serviciului, Serghei Narâşkin, mai spune că dispune de informaţii potrivit cărora Statele Unite vor trimite la Chişinău un grup de specialişti americani în "revoluţii colorate".

NICOLAE NEGRU, analist politic: "Scopul şi al lui Lavrov şi al lui Narîşkin este să mobilizeze la maximum electoratul pro rus, putinist, ca să-l sprijine pe Igor Dodon. E o diversiune în proporţii destul de mari împotriva suveranităţii Republicii Moldova".

Comunicatul SVR este public şi poate fi găsit pe site-ul oficial al serviciului de informatii rus. TVR MOLDOVA a solicitat o reacţie la aceste acuzaţii din partea Ambasadei SUA de la Chişinău, dar deocamdată nu am primit un răspuns.
Similare
RECOMANDĂRI