Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Viorel Morari: Reţinerea mea are ca scop intimidarea pentru criticile aduse lui Stoionoglo şi Procuraturii Generale

Şeful suspendat la Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost pus oficial sub învinuire pentru că ar fi fabricat un dosar penal la comandă. Procurorii cer 30 de zile de arest pe numele acestuia. În acest dosar este implicat şi actualul şef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliţiei de Frontieră, un procuror şi un poliţist de frontieră. Ultimii doi s-au îmbolnăvit subit după ce au primit citaţii la procuratură.

Viorel Morari este acuzat de: "exces de putere", "fals în acte publice", "reţinerea sau arestarea ilegală" şi "tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate". Toate faptele ce i se impută ar fi fost comise asupra a doi fraţi, proprietarii unui lanţ de benzinării. Cei doi au fost recent reabilitaţi în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutaţi, reţinuţi, arestaţi, deposedaţi de avere şi traşi ilegal la răspundere penală într-un dosar fabricat la comandă. Ieri, cu câteva minute înainte de a fi arestat, Viorel Morari a declarat pentru TVR Moldova că este nevinovat, iar toate acţiunele au ca scop intimidarea sa. 

VIOREL MORARI, şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie: "Reţinerea după mine este ilegală,  deoarece  are ca scop intimidarea pentru criticile aduse lui Stoionoglo şi Procuraturii Generale.  Mai mult decât atât procurorii vor să pericliteze dosarul de judecată a lui Plahotniuc în privinţa lui Platon".

Deocamdată, procurorul general Alexandr Stoianoglo nu a venit cu o reacţie la declaraţiile lui Morari. Printre cei care au instrumentat şi gestionat dosarul suspectat de a fi fabricat, figurează şi actualul şef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliţiei de Frontieră. Acesta, în anul 2018, era ofiţer de investigaţie în cadrul Direcţiei nr.5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. În urmă cu o săptămână, el a fost pus sub învinuire pentru aceleaşi patru capete de acuzare ca şi Morari. Procurorii au mai reţinut şi un poliţist de frontieră care şi el era în 2018 ofiţer la Inspectoratul Naţional de Investigaţie. Imediat ce a primit citaţie la Procuratură, poliţistul s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliţiei de Frontieră. Potrivit medicului, starea acestuia de sănătate permite participarea la acţiuni procesuale, şi astăzi va fi audiat. Printre suspecţi este şi un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie. Când a fost citat la procuratură pentru audieri, el a anunţat anchetatorii că este bolnav de COVID-19. 
Similare
RECOMANDĂRI