Salvatorii au consolidat diguri de protecţie în mai multe localităţi din lunca râurilor Prut şi Nistru
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Salvatorii au consolidat diguri de protecţie în mai multe localităţi din lunca râurilor Prut şi Nistru

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă continuă să monitorizeze situaţia în localităţile din lunca râurilor Prut şi Nistru. Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii şi localnicii mai multor localităţi au consolidat porţiuni de diguri în mai multe sate din raioanele Cantemir, Ungheni şi Nisporeni.

În localitatea Ghioltosu au fost efectuate lucrări de înălţarea a digului de protecţie cu aproximativ 40 cm în locurile joase pe o distanţă de 40 m. La lucrări au fost utilizate 8 unităţi de tehnică.

Acţiuni similare au fost întreprinse şi în municipiul Ungheni. Aici barajul a fost fortificat pe o distanţă de peste 250 m.

La Măcăreşti salvatorii în comun cu autorităţile locale au pompat apa de pe păşunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig  cu lungimea de peste 500 m.

Lucrări de fortificare a digului au continuat şi în satul Grozeşti, raionul Nisporeni, unde au fost utilizaţi 140 saci cu nisip. Activităţi de consolidare a barajelor vor avea loc şi pe parcursul zilei de 7 iulie în porţiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor.
Similare
RECOMANDĂRI