Responsabili: Situaţia COVID în şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană este controlabilă
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Responsabili: Situaţia COVID în şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană este controlabilă

Evoluţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în cele 8 şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană, este nesemnificativă şi impactul asupra procesului educaţional este controlabil. Despre aceasta au anunţat responsabilii din şcoli, în cadrul unei şedinţe comune cu responsabili din Biroul Politici de Reintegrare şi Ministerul Educaţiei.

Responsabilii din şcoli subliniat importanţa continuării procesului educaţional pentru formarea tinerei generaţii.

Totodată, participanţii la şedinţă au dat asigurări că situaţia este ţinută la control în permanenţă, asigurând respectarea tuturor normelor antiepidemiologice ce se impun conform procedurilor stabilite.

Amintim că directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost infectat cu noul coronavirus, internat iniţial în spitalul din Slobozia, apoi adus la Chişinău, după implicarea vicepremierului pentru reintegrare şi a ministrului Educaţiei. Acum, acesta se află la terapie intensivă. După confirmarea acestuia cu noul coronavirus, instituţia va activa timp de două săptămâni în regim online şi vor fi întreprinse toate măsurile ce se impun pentru a nu permite răspândirea virusului, spun responsabilii din liceu.

Similare
RECOMANDĂRI