Republica Moldova îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim sau nu? Răspunsul Maiei Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim sau nu? Răspunsul Maiei Sandu

Prim-ministrul Maia Sandu a fost întrebată în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, de la TVR MOLDOVA, dacă Republica Moldova îşi va muta totuşi Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim sau nu. Drept răspuns, Maia Sandu spune că atunci când a venit în clădirea Guvernului nu a găsit niciun document în acest sens, ci a existat doar un... comunicat de presă.

„Nu am găsit niciun document, când am ajuns în casa Guvernului. Se pare că nu a existat o asemenea decizie. Nu există niciun document scris, a existat doar un comunicat de presă, respectiv u există o asemenea decizie şi nu se mută ambasada”. 

Întrebată cum este posibil una ca asta, Maia Sandu sugerează că întrebarea trebuie adresată fostei guvernări.

TVR MOLDOVA aminteşte că  pe 11 iunie, deşi Guvernul Sandu fusese deja investit, Pavel Filip şi echipa sa guvernamentală au decis transferarea ambasadei Republicii Moldova din oraşul Tel Aviv la Ierusalim

Deputaţii PSRM şi ai blocului ACUM au spus însă că decizia privind mutarea Ambasadei la Ierusalim este o eroare dipolomatică, făcută pentru a atrage bunăvoinţa SUA.

De asemenea, Liga Arabă a denunţat decizia Republicii Moldova de a-şi muta ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie care este considerată o ameninţare deschisă pentru poporul palestinian.
Similare
RECOMANDĂRI