Reacţia Maestrului Eugen Doga la afirmaţiile premierului R. Moldova, Ion Chicu: „Mi-e ruşine,m-am simţit umilit”
Sursa foto:agora.md Vizualizari:

Reacţia Maestrului Eugen Doga la afirmaţiile premierului R. Moldova, Ion Chicu: „Mi-e ruşine,m-am simţit umilit”

Maestrul Eugen Doga a venit cu o reacţie ca urmare a declaraţiilor recente ale prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, compozitorul Eugen Doga îi transmite prim-ministrului că s-a simţit umilit şi ruşinat pentru mesajul denigrator al premierului la adresa României.

"Stimate domnule Ion Chicu, ştiţi oare că ţara pe care o numiţi ”a mea”, mai aparţine şi altor câteva milioane de cetăţeni între care sunt şi eu? Nu credeam că voi reacţiona la mesajul dumneavostră cam lipsit de bun simţ către România şi parlamentarul acestei ţări în UE. Mi-e ruşine, m-am simţit umilit şi eu, şi toţi oamenii de bună credinţă. Ce muscă v-a muşcat că atât de iute v-aţi întors cu spatele spre ţara-frate, după cum o numiţi şi dumneavoastră, care fără nici o umbră în gândire sau la fapte ne ajută necondiţionat, ne repară grădiniţele şi şcolile, construieşte şi repară lăcaşele de cultură, luptă împreună cu medicii noştri cu Coronavirus, ne trimite camioane şi avioane cu materiale umanitare, de care are nevoie şi România, pentru populaţia noastră. Noi, artiştii, ducem numele frumos al ţării în lume. Datorită artei noastre, nu declaraţielor scandaloase, ne cunoaşte lumea de bine, ne stimează şi ne întinde mâinele de ajutor. Ba chiar şi ne aplaudă. Mi-e ruşine, pentru că aţi vorbit nu prea prietenos din numele ţării. Cu ce obraz vom merge noi peste Prut să cântăm, să creăm, să ne bucurăm împreună ca fraţii, ca buni vecini?! Bănuesc că vom auzi din nou, ca în timpurile nu prea îndepărtate, că "acolo, la voi (în RM), au o atitudine urâtă faţă de România”. Eu sunt cetăţean de onoare nu numai al Chişinăului, ci şi a mai multor oraşe din România, inclusiv şi al Bucureştiului. Cum credeţi că trebuie să mă simt eu, venind încolo, dacă dumneavoastră v-aţi permis să vorbiţi atât de urât în adresa acestei ţări după câteva ore, când în alt material aţi vorbit în alte culori şi în alte tonalităţi, contrare acesteia?! Ce, gata, s-a pus punctul pe Ateneul Român, pe celebrul ”Palatul Culturii” din Iaşi, pe frumoasele colaborări cu genialul Ion Popescu Gopo, dacă-l cunoaşteţi, Anda Călugăreanu, Mihai Constantinescu, scenele din Cluj, Craiova, Oradea? Dumneavoastră nu aveţi nevoie de toate aceste. Noi avem nevoie. Asta este armura fiinţii noastre ca cetăţeni, ca artişti, fără care vom fi ştirbiţi şi vom rîmâne a nimănui. Nu aveţi motive serioase pentru asemenea mesaje, fiindcă ţara pe care o conduceţi este la culmea sărăciei. Şuvoaiele de bani reali, nu cei promişi, veniţi din Occident deseori rămân neobservaţi şi autorii acestor tranzacţii nu primesc un cuvânt frumos de mulţumire, aşa cum ne-au învîţat părinţii. Nu ştiţi ce face un artist dacă e fluierat din sală? Pleacă, cu ruşine", a scris maestrul Eugen Doga.

Amintim că, premierul Ion Chicu a avut o reacţiei scandaloasă pe Facebook, după ce europarlamentarul Siegfried Mureşan a criticat Guvernul de la Chişinău pentru tergiversarea reformelor. Declaraţiile lui Ion Chicu au fost taxate dur de politicieni, dar şi de societate. Ambasadorul R. Moldova în România a fost convocat vineri la Ministerul de Externe de la Bucureşti, iar ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie telefonică cu omologul său de la Chişinău, Oleg Ţulea.
Similare
RECOMANDĂRI