Programul Diaspora Acasă Reuşeşte „DAR 1+3”: Comitetul de evaluare şi supraveghere a proiectelor s-a întrunit în prima şedinţă de lucru
Sursa foto:cancelaria.gov.md Vizualizari:

Programul Diaspora Acasă Reuşeşte „DAR 1+3”: Comitetul de evaluare şi supraveghere a proiectelor s-a întrunit în prima şedinţă de lucru

Astăzi a avut loc prima şedinţă de lucru a Comitetului de evaluare şi supraveghere al proiectelor în cadrul Programului Diaspora Acasă Reuşeşte „DAR 1+3”.

În cadrul şedinţei, membrii Comitetului au examinat şi aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Comitetului de evaluare şi supraveghere al proiectelor în cadrul Programului Diaspora Acasă Reuşeşte „DAR 1+3”, şi Ghidul de aplicare la Programul „DAR 1+3”.

Totodată, în baza Ghidului de aplicare la program, membrii Comitetului au analizat modalitatea de lansare a Programului Diaspora Acasă Reuşeşte „DAR 1+3” pentru anul 2019, venind cu sugestii referitor la procesul de coordonare şi implementare a acţiunilor din program.

Prezentă la şedinţă, Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii a menţionat că Programul dat are menirea de a consolida cooperarea dintre Guvern, administraţia publică locală, diaspora şi partenerii de dezvoltare. De menţionat, că acest instrument oferă autorităţilor publice locale posibilitatea de a încuraja şi stimula implementarea proiectelor, în comun cu asociaţiile şi membrii diasporei, asociaţiile de băştinaşi, grupurile de iniţiativă ale cetăţenilor stabiliţi în străinătate sau reveniţi în ţară.

„DAR 1+3” este prevăzut pentru perioada 2019-2025 şi are drept obiectiv valorificarea potenţialului uman şi financiar al diasporei în dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova. Proiectele eligibile pentru finanţare vizează domenii, precum infrastructură, protecţia mediului înconjurător, economic, eficienţă energetică, cultură, educaţie şi protecţie socială.

Valoarea totală a grantului oferit de Guvern constituie 10 milioane de lei. În luna martie-aprilie a.c. urmează să fie lansat apelul de propuneri de granturi. 

Similare
RECOMANDĂRI