Prima reacţie a lui Igor Dodon la interdicţia primită de Plahotniuc în SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima reacţie a lui Igor Dodon la interdicţia primită de Plahotniuc în SUA

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a mulţumit SUA pentru decizia de a impune sancţiuni fostului lider al Partidului Democrat care a fugit din ţară, oligarhului Vladimir Plahotniuc. Astfel acesta a comentat declaraţia făcută luni de secretarul de stat american, Michael Pompeo.

Preşedintele Republicii Moldova numeşte sancţiunile împotriva lui Plahotniuc un imbold în lupta cu corupţia.

Igor Dodon a remarcat, de asemenea, contribuţia Rusiei, unde oligarhul a fost condamnat în absenţă pentru o serie de acuzaţii şi inclus în lista interpol.

„Sancţiunile împotriva oligarhului care a fugit din ţară sunt un semnal bun şi aşteptat de la partenerii noştri occidentali, pentru care le suntem recunoscători. Am apelat în mod repetat la aceştia, inclusiv direct în Statele Unite, cu o astfel de solicitare. Cu toate acestea, pentru a obţine rezultatul a fost necesară, munca, în special a oamenilor legii, care au adus argumentele necesare pentru acest lucru”, a declarat Dodon pentru TASS.

El a amintit că această problemă a fost discutată detaliat după şedinţa Consiliului de Securitate de la sfârşitul anului trecut.

Menţionăm că secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat astăzi că SUA impune sancţiuni împotriva lui Vlad Plahotniuc: El şi familia sa nu vor mai putea obţine vize.

Fostul premier al Republicii Moldova şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a venit cu o reacţie după anunţul SUA. Sandu a mulţumit Guvernului SUA pentru această acţiune.

Amintim că Vlad Plahotniuc are interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein până în 2029.

Similare
RECOMANDĂRI