Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău. Despre ce s-a discutat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, ambasadorul UE la Chişinău. Despre ce s-a discutat

Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul căreia a discutat direcţiile prioritare de cooperare între R. Moldova şi instituţiile UE.

"Am abordat atât aspecte ale politicii interne, cât şi perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care o voi efectua săptămâna viitoare la Bruxelles şi al discuţiilor pe care le voi avea acolo. I-am mulţumit domnului Ambasador Michalko, iar astfel tuturor partenerilor europeni, pentru deschiderea şi susţinerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. În special, am subliniat importanţa sprijinului european de care ţara noastră a beneficiat în anul 2020. Am convenit, totodată, asupra necesităţii de a intensifica relaţiile dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu şi lung, la consecinţele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât şi pentru economia ţării noastre. În acest context, am menţionat că una dintre priorităţile vizitei la Bruxelles este să asigurăm ţara cu vaccin anti-Covid-19 şi cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei", a spus Maia Sandu.

Preşedintele R. Moldova afirmă că l-a asigurat pe ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent şi sigur al UE - atât ca partener politic şi economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic. "Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme şi de asociere la Uniunea Europeană", a menţionat Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI