Plajele paradisiace din Sardinia, afectate de "hoţii de nisip"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Plajele paradisiace din Sardinia, afectate de "hoţii de nisip"

Insula Sardinia, o importantă atracţie turistică din Italia, are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Autorităţile locale au avertizat însă că zonele de la malul mării ar putea deveni mai puţin populare dacă turiştii vor continua să fure nisip pe post de suvenir, informează Agerpres.

Autorităţile din Sardinia au decis să adopte măsuri mai aspre împotriva "hoţilor de nisip" şi aplică amenzi de până la 3.000 de euro.

În cel mai recent caz, un turist britanic a fost amendat cu 1.032 de euro pentru că a plecat cu nisip de pe una dintre plajele insulei.

Potrivit media italiene, "furtul de nisip" nu este o noutate şi afectează de ani buni Sardinia, turiştii făcându-şi un obicei din a lua cu ei nisip în sticle de plastic ignorând astfel panourile amplasate pe plaje prin care sunt atenţionaţi că această practică este interzisă.

Autorităţile vamale de pe cele două aeroporturi din Sardinia verifică în mod regulat bagajele turiştilor pentru a găsi eventuale recipiente cu nisip. Anul trecut, aproximativ cinci tone de nisip au fost interceptate astfel.

Locuitorii indignaţi de pe insulă s-au organizat în grupuri şi patrulează pe plaje. În urmă cu câţiva ani, ei au pus bazele unei pagini de Facebook intitulată "Sardinia este jefuită şi prădată", care a atras circa 20.000 de aprecieri.

Turiştii sunt atraşi de nisipul din Sardinia în special datorită diversităţii - pe unele plaje particulele fine au culoarea albă, în timp ce pe altele nisipul are o tentă roz ca urmare a unei combinaţii de fragmente de corali, de granit şi de scoici.
Similare