Peste 20.000 de ţigări au fost ridicate dintr-un punct comercial din Piaţa Centrală. Motivul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 20.000 de ţigări au fost ridicate dintr-un punct comercial din Piaţa Centrală. Motivul

Mii de ţigarete au fost descoperite de către echipele mobile ale Serviciului Vamal la un punct comercial din Piaţa Centrală a Capitalei. Reţinerea a fost operată în baza unor informaţii operative deţinute de serviciile specializate ale Vămii, potrivit cărora, produsele din tutun erau introduse în ţară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Astfel, în urma controlului efectuat au fost ridicate 21.220 de ţigarete, fără timbre de acciz. Conform inscripţiilor de pe ambalaje, acestea ar proveni din Republica Belarus.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanţelor şi tragerii la răspundere conform prevederilor legale.

Alte două cazuri de depistare a produselor din tutun nedeclarate au fost raportate de către inspectorii posturilor vamale ”Sculeni” şi ”Aeroportul Internaţional Chişinău”.

În urma depistării de la Sculeni, au fost reţinute 8.000 de ţigarete. Acestea au fost depistate de vameşi în bara de protecţie a unui autoturism condus de un român. Conform procedurii, au fost reţinute atât produsele din tutun, cât şi vehiculul folosit la transportarea acestora. Totodată, bărbatul urmează să achite şi o amendă.

La Aeroport, ţigaretele nedeclarate au fost depistate în valiza unui pasager al cursei spre Londra. Acesta a încercat să scoată ilegal din ţară 3.400 de ţigarete. Întregul lot a fost reţinut, iar persoana care le-a tăinuit de la controlul vamal – amendată cu 3.250 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI