Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Românii cu drept de vot din Basarabia îşi aleg preşedintele. Mii de alegători au venit, chiar din prima zi a scrutinului

Românii cu drept de vot din Basarabia îşi aleg preşedintele. Mii de alegători au venit, chiar din prima zi a scrutinului, la cele 37 secţii de vot deschise pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a decide cine va conduce România în următorii cinci ani. Basarabenii care deţin cetăţenia română spun că-şi doresc ca viitorul lider de la Cotroceni să contribuie la apropierea dintre cele două state.

Încă de la ora locală 12, când a început procesul electoral pentru diaspora, cetăţenii români din Republica Moldova au venit să-şi exercite dreptul la vot. Cu toţii spun că-şi doresc o Românie prosperă şi europeană.
 
Posibilitatea de vota trei zile consecutiv, dar şi procedura electronică de scanare a actului de identitate, au dus la dispariţia cozilor infernale care s-au format la celelalte scrutine.
 
Pentru alegerile prezidenţiale din România, pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 37 de secţii de votare. Cele mai multe, 12 la număr, au fost deschise la Chişinău, la Bălţi au fost înfiinţate două secţii de votare şi câte o secţie funcţionează în alte 23 de localităţi. La turul doi ale alegerilor prezidenţiale din România, cetăţenii români din Republica Moldova pot vota astâzi până la ora 21. Sâmbătă şi duminică de la ora 7 până la 21.
Similare
RECOMANDĂRI