PD a organizat contramanifestaţia de ieri, din centrul capitalei? Cum răspunde partidul la aceste acuzaţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PD a organizat contramanifestaţia de ieri, din centrul capitalei? Cum răspunde partidul la aceste acuzaţii

Partidul Democrat (PD) respinge acuzaţiile celor din Blocul ACUM despre faptul că ar sta în spatele contramanifestaţiilor de ieri, din centrul capitalei, organizate în timpul protestului celor de la ACUM privind majorările de preţuri la produse.

 „În ultimul timp, noi observăm foarte clar că de fiecare dată când se spune ceva de coaliţie, manifestări, se face referire la PD. Nu este pentru prima dată, de aceea este o continuitate acestor declaraţii, dar care nu au nimic în comun cu probe concrete sau argumente”, a spus Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PD, pentru TV8.md.

Unul dintre contramanifestanţi a postat anterior mai multe fotografii alături de Vlad Plahotniuc. Este vorba despre Ion Munteanu, despre care s-a scris că  Despre aceasta a scris Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook. 

Vitalie Gamurari spune că chiar dacă la manifestaţie a participat cineva din Partidul Democrat, acesta a făcut-o în calitate de persoană fizică şi că în locul lui Ion Munteanu, contramanifestatul despre care s-a scris ieri că anterior a postat fotografii alături de liderul PD Vlad Plahotniuc, putea fi un exponent de la un alt partid şi că acest lucru nu demonstrează faptul că acest partid a organizat acţiunile date.

„Printre cei prezenţi puteau fi reprezentanţi ai diferitor partite din Republica Moldova, inclusiv poate este cineva care face parte din PD, asta nu presupune că a fost organizată manifestarea nemijlocit de Partidul Democrat. Dacă ar fi fost cineva care era dintr-un partid de extremă, sau unul pro-european, sau de care ar fi fost, fie că a venit să coordoneze sau să se expună, atunci nu putem vorbi că nemijlocit acele partide sunt organizatoare ale acelor evenimente. Putea fi, eu nu neg faptul, ca persoană fizică fiecare are dreptul să se expună şi are dreptul să facă ce doreşte”, a spus purtătorul de cuvânt al PD.

Tot ieri, pe internet a apărut un filmuleţ de la contramanifestaţie, în care ar apărea şi fostul deputat Constantin Ţuţu. Acesta nu poate fi recunoscut cu uşurinţă după chip, întrucât poartă o cască de protecţie, însă ar putea fi recunoscut după voce. 

Vitalie Gamurari spune că nu confirmă, dar nici nu infirmă informaţia precum că la contramanifestaţie a participat ex-deputatul PD, Constantin Ţuţu. Totuşi, chiar dacă acesta era el, reprezentantul PD-ului spune că fostul deputat are dreptul şi el, ca persoană fizică, să facă ce vrea.

„Nu cunosc, nu am văzut evenimentele , doar din ceea ce s-a publicat… Cel care a spus acest lucru, dacă are confirmare, are probe… Dacă chiar şi a fost, iarăşi, este o persoană fizică, nu este funcţionar public, nu este nici deputat… Nu ştiu, dacă a fost sau nu a fost, nu pot nici să confirm, nici să infirm, unica ce pot să spun e că nu putem vorbi că există careva argumente să spună că manifestaţia a fost organizată de PD. Sunt lucruri diferite, participarea ocazională a cuiva dintr-un partid sau altul nu are nimic în comun cu poziţia oficială a structurii în cauză”, a fost declaraţia lui Vitalie Gamurari.

Similare
RECOMANDĂRI