Patru bărbaţi, cercetaţi pentru că au pescuit noaptea, în zona de frontieră. Trei dintre ei au reuşit să prindă circa 70 de kg de peşte
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Patru bărbaţi, cercetaţi pentru că au pescuit noaptea, în zona de frontieră. Trei dintre ei au reuşit să prindă circa 70 de kg de peşte

Patru cetăţeni ai R. Moldova sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră din Direcţia regională SUD, pentru că ar au pescuiau, pe timp de noapte, în zona de frontieră.

În primul caz, consemnat ieri, în jurul orei 22:30, cu ajutorul dispozitivelor cu termovizor, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane care pescuiau nestingherit. La faţa locului au fost legitimaţi trei locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârste de 39 şi respectiv 40 de ani. Până la depistarea acestora, au reuşit să prindă circa 70 kg de peşte, de diferite specii.

La trei ore diferenţă, pe aceiaşi direcţie Slobozia Mare – Tuluceşti, patrula SPF Brânza a depistat un alt conaţional de 45 de ani, pregătit să pescuiască în râul Prut. Astfel, către ora 02:00 a fost văzut cum bărbatul se deplasează cu bicicleta dinspre localitate spre frontieră. O perioadă i-au fost monitorizate acţiunile şi când s-a constatat intenţia acestuia de a pescui, poliţiştii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare.

Conform procedurilor legale, despre cazurile date au fost informaţi reprezentanţii Inspectoratului Protecţiei Mediului, unde vor ajunge plasele şi peştele. Totodată, pe numele persoanelor au fost întocmite procese verbale de constatare a ilegalităţii privind încălcarea regimului de frontieră, bărbaţii au fost sancţionaţi cu amenzi între 6 u.c. şi 10 u.c.

Similare
RECOMANDĂRI