Parlamentul vine cu precizări şi explicaţii cu privire la cele 110 tablete pe care vrea să le cumpere pentru deputaţi
Sursa foto:Parlamentul R. Moldova Vizualizari:

Parlamentul vine cu precizări şi explicaţii cu privire la cele 110 tablete pe care vrea să le cumpere pentru deputaţi

Tabletele, pentru achiziţia cărora Secretariatul Parlamentului a anunţat un concurs, sunt necesare pentru buna funcţionare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Tabletele vor fi montate în sala de plen şi nu vor fi mobile, pentru a asigura securitatea, confidenţialitatea şi integritatea sistemului de e-vot.

Cel puţin asta se spune într-un comunicat de precizare al Parlamentului cu privire la intenţia de a achiziţiona 110 tablete pentru deputaţi. 

În comunicat se mai spune că cerinţele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandaţi pentru funcţionarea, stabilitatea şi securitatea sistemului.

„Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să implementeze e-Parlament şi e-vot. Termenele anunţate până acum nu au fost respectate din diferite motive. La această oră, se lucrează la un sistem care să includă o nouă pagină web şi sistemul de vot electronic. Până acum a fost făcut un volum mare de lucru şi s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor şi activităţii din Legislativ”, se mai spune în comunicat.
  
Sistemul de e-vot este parte componenţă şi indispensabilă a sistemului e-parlament care asigură transparenţa a procesului legislativ. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova şi cofinanţat de Guvernul Suediei şi Parlamentul Republicii Moldova.  
 
Similare
RECOMANDĂRI