Parlamentul României va fi următoarea gazdă a reuniunii Comisiei cultură, educaţie şi afaceri sociale a APCEMN
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Parlamentul României va fi următoarea gazdă a reuniunii Comisiei cultură, educaţie şi afaceri sociale a APCEMN

Comisia cultură, educaţie şi afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) şi-a încheiat lucrările în cadrul celei de-a 53-a Reuniuni, care a avut loc la Chişinău, în zilele de 21-22 octombrie. Forumul a fost găzduit de Parlamentul Republicii Moldova.

Delegaţii din forurile legislative ale celor zece state participante la reuniune au adoptat Raportul ”Şomajul în statele membre OCEMN. Rolul statului în promovarea creării locurilor de muncă” şi proiectul Recomandării pe marginea acestuia care urmează a fi înaintată spre dezbateri în cadrul Adunării Generale a APCEMN.

Totodată, în cadrul reuniunii de la Chişinău, Comisia cultură, educaţie şi afaceri sociale a APCEMN l-a reales pe Metin Gündoğdu din partea Parlamentului Republicii Turcia în funcţia de Preşedinte al Comisiei, pe un mandat de doi ani.

De asemenea, participanţii la şedinţă au decis că următoarea Reuniune a Comisiei se va desfăşura la Bucureşti, pe 1-2 aprilie 2020.

Comisia cultură, educaţie şi afaceri sociale este una dintre cele trei comisii permanente ale APCEMN. Alte două sunt Comisia pentru afaceri economice, comerciale, tehnologie şi de mediu şi Comisia pentru afaceri politice şi juridice. Republica Moldova este reprezentată în toate cele trei comisii.

APCEMN este formată din 76 de parlamentari reprezentând toate cele 11 ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina. Alte şase state deţin statut de observator: Egiptul, Israelul, Franţa, Germania, Slovacia, Belarus.
Similare
RECOMANDĂRI